BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Arınç 222 Ayı neye benzetti?

TBMM Eski Başkanı Arınç, sessizliğini türban konusunda yaptığı yorumla bozdu.

Abone ol

Kız öğrencilerin türbanla yükseköğrenim kurumlarına girebilmesi konusunda ilk kez konuştuğunu belirten Arınç, bu konuda AK Parti ve MHP'nin birlikte hareket etmesinin demokrasinin zaferi olduğunu söyledi. Kız öğrencilere, ‘Başı kapalı olarak okula giremezsin’ diyen yasaklı bir zihniyet olduğunu dile getiren Arınç, şunları söyledi:

“Onlar bu kıyafetiyle giremezken, çok sevgili arkadaşları hangi kıyafetle üniversitelere giriyorlar onları hepiniz biliyorsunuz. Hatta biraz da kıskançlıkla izliyorsunuz. Biz, yavrularımız arasında bir ayrımcılık yapılmasını, eşitlik ilkesini aykırı buluyoruz. MHP'de bu gelişmelerden üzüntü duyduğunu ifade etti ve iki maddelik teklifle gündeme getirdi. Dün, Anayasa Komisyonu'nda görüşüldü. Önümüzdeki hafta parlamentoya gelecek. İnşallah, büyük bir çoğunlukla, 20-25 yıldır beri süren bu mağduriyet giderilmiş olacak. AK Parti ve MHP, bundan memnun. Ancak CHP ne yapıyor? ‘Atatürk ilkeleri elden gitti. Cumhuriyet elden gitti’ diye bağırıyor. Bu zihniyet, Türkiye'yi geriyor.”

Arınç, “Ben bu kanun çıktıktan sonra başörtülü bir öğrenciye iyi not veremem diyen bir rektör, çağdışı kalmış bir rektördür” diyerek üniversitelerin rektörlerinden öğretim üyelerine, sivil toplum kuruluşlarına kadar, milletin değerlerine ters ve düşman kesilmiş bir grubun, Türkiye'de özgürlüklerin genişmelesini hazmedemediği iddia etti.

‘DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI YAPILIYOR’

Anıtkabir'de, sivil toplum kuruluşlarının ‘222 A’ parolasıyla düzenlediği mitingi hatırlatan Bülent Arınç, toplantıyı düzenleyen zihniyetin darbe çığırtkanlığı yaptığını öne sürdü.

Arınç, “222 A, 2'nci ayın, 2'nci günü, saat 2'de Anıtkabir'de demekmiş. 1960'da rahmetli Menderes'e karşı darbe çığırtkanlığı yapanların bir parolası olmuştu 555 K. Bu 5'nci ayın 5'nci günü saat 5'te Kızılay'da demekti. Biz bunların içinde yaşadık. Kızılay'da gösteri yapacaklar, rahmetli Menderes'in yakasından tutacaklardı. Menderesin yakasından tutanın kim olduğu ihtilaflı ama bütün şüpheler bir kişi üzerinde toplanıyor. Hala millete karşı, darbeden medet umma, sandıktan seçimden umudunu kesme gericilik eseridir. Türk ordusu ilerici bir güçtür. Bu gericiliğe prim verecek bir ordu değildir” dedi.