BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.451,94
HABER /  GÜNCEL

Mortgage Yasasında geri sayım

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Mortgage Yasası'nın haftaya görüşülebileceğini söyledi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ''Halk Bankasının yüzde 25'i halka arz yoluyla özelleştirilecektir. Kamunun elinde kalan yüzde 75'lik kısımla ilgili hiçbir açıklama yapılmamıştır. Bu Halk Bankasının özelleştirmesi sadece halka arzdan ibaret olacak anlamına gelmez'' dedi.

Şener, Valiliği ziyaretinde yaptığı açıklamada, Halk Bankasının 2007 özelleştirme programı içinde yer alan kuruluşlardan biri olduğunu belirterek, iki büyük kamu bankasından biri olması nedeniyle yerli ve yabancı yatırımcıların özelleştirmeyi yakından izlediğini kaydetti.

Özelleştirmenin nasıl yapılacağına dair ayrıntıların Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun tarafından açıkladığını ifade eden Şener, şöyle konuştu:

''Halk Bankasının yüzde 25'i halka arz yoluyla özelleştirilecektir. Kamunun elinde kalan yüzde 75'lik kısımla ilgili hiçbir açıklama yapılmamıştır. Bu Halk Bankasının özelleştirmesi sadece halka arzdan ibaret olacak anlamına gelmez.'' Bakan Şener, Mortgage yasasıyla ilgili olarak da, uzun süredir üzerinde çalışılmış bir yasa tasarısı olduğunu belirterek, Mortgage'nin vatandaşların uzun vadeli kredilerle konut almalarına imkan sağlayacak bir sistem olduğunu bildirdi.

Konuyla ilgili kanun tasarısının hazırlandığını ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldüğünü belirten Şener, şöyle devam etti:

''Yasa tasarısı Meclis Genel Kurul gündemine geldi. Genel Kurul'da görüşüldüğü takdirde yasalaşacak ve yürürlüğe girecek. Uzun bir süredir Genel Kurul gündeminde beklediği için zaman zaman bu yasan neden çıkmıyor, neden bekliyor diye sorular soruldu. Meclis gündemindeki başka konular nedeniyle yasayı gündeme alamadık. Muhtemelen önümüzdeki hafta Mortgage yasası Meclis gündeminin önüne çekilip görüşülecektir. Böylece yasa Meclis'ten geçmiş olacaktır.

Böylece yeni bir konut edinme sistemi Türkiye'ye gelmiş olacaktır. Bununla birlikte çok yönlü ve çok boyutlu yeni sonuçlar ortaya çıkacaktır. Mortgage yasasıyla artık kentler daha düzenli olacak. İnşaat sektörü canlanacak ve kayıt dışı ekonomiyi önemli ölçüde ortadan kaldıracaktır.''