BIST 10.267
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.393,34
HABER /  GÜNCEL

Morgda cinayet itirafı

Fethiye'de köy muhtarı İsa Gümüşhan, annesini öldürdüğünü morgda itiraf etti

Abone ol

FETHİYE'de köy muhtarı 37 yaşındaki İsa Gümüşhan, babasıyla tartışan annesi 59 yaşındaki Emine Gümüşhan'a kurşun yağdırdı. Pişman olan muhtar, annesinin kaldırıldığı hastaneye gitti, öldüğünü öğrenince gözyaşı döktü. Muhtar Gümüşhan, morgda karşılaştığı nöbetçi savcıya cinayeti işlediğini itiraf etti.

Olay, öğle saatlerinde Fethiye'nin Sahilceylan Köyü'nde yaşandı. Köy Muhtarı olan ve aynı zamanda bakkal işleten İsa Gümüşhan, birlikte yaşadığı annesi Emine ile babası Hasan Gümüşhan'ı evlerinin önünde tartışırken gördü. Anne ve babasının birbirlerine bağırmasına sinirlenen İsa Gümüşhan, belindeki ruhsatlı tabancasını çıkararak bir anda annesine kurşun yağdırmaya başladı.

Çılgın muhtarın tabancasından çıkan 3 kurşundan 1'i annesi Emine Gümüşhan'ın başına isabet etti. Baba Hasan Gümüşhan ise korkarak olay yerinden kaçtı. 8 çocuk annesi Emine Gümüşhan kanlar içinde yere yığılırken oğlu İsa Gümüşhan bakkal deposuna giderek tabancasını sakladı.

Silah seslerini duyan komşuları, yerde kanlar içinde yatan Emine Gümüşhan'ı otomobille Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürmek istedi. Bu sırada, pişman olan İsa Gümüşhan da kendi arabasıyla annesinin peşinden hastaneye geldi. Annesinin yolda öldüğünü öğrenen İsa Gümüşhan, morga gidip cesedi görmek istedi. Bu sırada morgda inceleme yapan Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram ile karşılaşan İsa Gümüşhan, cinayeti itiraf etti. İsa Gümüşhan, savcıya, “Annemi ben öldürdüm. Onları öyle tartışırken görünce şuurumu kaybetmişim” dedi.

Hastanede bulunan jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan ve Sahilceylan Köyü'ne götürülen Muhtar İsa Gümüşhan'a olay yerinde tatbikat yaptırıldı. Sakladığı silahı jandarmaya teslim eden Gümüşhan, ifadesinin ardından tutuklandı. Olay sırasında korkup kaçan baba Hasan Gümüşhan'ın halen bulunamadığı belirtildi.