BIST 10.228
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,67
HABER /  DÜNYA

11 Eylülcüler aynı karede

11 Eylül eylemlerini gerçekleştiren kişilerin Bin Ladin'le birlikte fotografları yayınlandı

Abone ol

11 Eylül eylemlerini gerçekleştiren kişilerden bazılarıyla, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in yanyana görüntüleri yayınlandı.

El Cezire Televizyonu'nda bugün yer alan ve daha önce hiç yayınlanmamış olan görüntülerin, El Kaide'nin medya kolu olan As-Sahab tarafından hazırlandığı bildirildi.

El Cezire, görüntüleri nasıl elde ettiğine ilişkin bilgi vermedi. Görüntülerde, koyu renkli bir cüppe giymiş, başında beyaz bir örtüyle görülen Bin Ladin, dağlık bir alanda yürürken ve bazı kişileri kabul ederken görülüyor.

Video kasette, Bin Ladin'in kabul ettiği bu kişilerin, 11 Eylül'ü gerçekleştirenlerden bazıları olduğu belirtiliyor. Görüntülerde Bin Ladin'in ayrıca, eski yardımcılarından Muhammed Atef de yanında olduğu halde, 11 Eylül'ün planlayıcılarından olduğu bilinen Ramzi Binalşibh ile birlikte oturdukları görülüyor.

Diğer adı Ebu Hafs El-Masri olan Atef, ABD güçlerinin Afganistan'da 2001 yılında düzenledikleri bir hava saldırısında öldürülmüştü. Binalşibh ise 4 yıl önce Pakistan'da ele geçirilmişti. Bu kişi, halen ABD'nin elinde bulunuyor.