BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Molla’nın idamını tarih affetmeyecek

Başbakan Erdoğan, Bangladeş’teki Cemaati İslami liderlerinden Abdul Kadir Molla’nın idam edilmesini şiddetle kınadıklarını belirterek, “Tari...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Bangladeş’teki Cemaati İslami liderlerinden Abdul Kadir Molla’nın idam edilmesini şiddetle kınadıklarını belirterek, “Tarihin affetmeyeceği bir yanlış yaptılar” dedi.
Başbakan Erdoğan’nın "Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Buluşması” adı altında Karşıyaka Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirdiği adayların tanıtımında partisinin Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kars, Manisa, Tunceli, Uşak, Karaman, Kilis, Osmaniye illerinin belediye başkan adaylarını tanıttı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin belirli bir etnik kökene hitap etmediğini 76 milyonu kucaklayan bir parti olduğuna dikkat çekti. Başbakan Erdoğan doğu - batı, kuzey - güney bölgelerini ayırt etmeden Türkiye’nin dört bir yanına hizmet götürdüklerini belirterek, “Ben şimdi sorsam, ‘Şırnak’a 10 yıl önce havaalanı gelecek, Iğdır’a havaalanı olacak, Kars’a havaalanı olacak, Mardin’e havaalanı olacak desek inanır mıydınız? Buralarda şimdi havaalanlarımız var. Göreve geldik 26 tane havaalanı vardı şimdi 52 tane havaalanı var. Şimdi Hakkari Yüksekova’da müteahhitlerin biri gidiyor biri geliyor. Çünkü tehdit ediliyorlar. Ama Yükova’da da biz havaalanını bitirceğiz. Çünkü benim Hakkarili kardeşim orada yaşayan benim Kürt vatandaşım insani olarak orada insanca yaşama hakkına sahip. Kalkıp da ta Hakkari’den İstanbul’a 1 saat 50 dk.’da ulaşması varken niçin karayolları ile vakit kaybetmeli? Bu adımları biz attık. Kalkıp bize, ‘Kürtlere ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyorlar’ diyorlar. Hayır. Şimdilik asimilasyona biz hayır dedik. Yaradılanı Yaradandan ötürü sevdik. Tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti bizim tek devletimizdir. Bu yollarda yürüdük yürümeve de devam edeceğiz” dedi.


"YAŞAM TARZINA KARIŞMADIK"
İktidarlıkları süresince yaşam tarzı müdahalesi yaptırımlarından uzak durduklarını aktaran Başbakan Erdoğan, “Biz 11 yılda Türkiye’de tüm vilayetin yaşam tarzına karışmadık. Bugüne kadar karışmadık karışılmasına da göz yummayız. Bu tek partilinin, korku siyasetinin zihniyetidir. Tehdit siyasetlerinin işidir. Biz özgürlüklerden yana olduk olacağız kardeşlerim. Bakınız başkalarının özgürlük alanlarında özgürlükleri en süt seviyede tutarak tek millet diyerek sarıldık. Yani biz bu ülkede türkü de, Kürdü de, Lazı da Çerkezi de, Romanı da, Boşnak’ı da sevdik. 76 milyonun tamamı Allah için sevdik. Yaradılanı Yaradandan ötürü sevdik. Bunun için yüzde 50’ye ulaştık. Diyorlar ki ‘belirli bir etnik unsurun partisi’ diyor birileri. Tek milletimizin yanında tek bayrağımızın dışında ikinci bir bayrağı asla, kimse bu ülkeye dayatamaz. Gençler bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğurunda ölünürse vatandır. Bu kadar güzel tanımları olan bir bayrağa sahibiz. Tek vatan ve biz belli bir bölgenin değil 780 bin kilometrekarenin partisiyiz. Her tarafa gidiyoruz. En kuzeyden en güneye. Hizmetimizin gitmediği bir bölge yoktur” dedi.

“EL ELE DAYANIŞMA İÇİN’ YILDIRIM’ DEDİK”
Erdoğan, AK Parti’nin özellikle İzmir için ‘35 İzmir 35 Proje’ ile yola çıktığını hatırlatarak, yatırımların hızla devam edebilmesi için yerel ve merkezi hükümetin dayanışma içerisinde olması gerektiğini ifade etti. İzmir için Binali Yıldırım’la yürüme kararı aldıklarını açıklayan Başbakan şöyle konuştu: “35 proje ile İzmir’in çehresi değişiyor. İzmir hasretini çektiği kollara doğru değişiyor. Bu başarıların elde edilebilmesi için yerel ve merkezi hükümetin dayanışması için biz Binali Yıldırım dedik. İnşallah 30 Marttan sonra yerel anlamda da farklı bir yere taşınacak. Bu yatırımlar çok daha hızlı şekilde ilerleyecek”.

MUHALEFETE KIZILDERİLİLER ÜZERİNDEN GÖNDERME
Başbakan Erdoğan lafla milliyetçiliğin ve cumhuriyetçiliğin olmayacağını Türkiye’nin artık kendi tersanelerinde kendi savaş gemilerini yapan, uzaya uydularını gönderen bir ülke konumunda olduğunu dile getirdi. Başbakan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Milliyetçi olmak bu. Lafla milliyetçi olmak olmaz. Slogan atarak milliyetçi olunmaz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. 10 yıl içerisinde kendi tersanelerimizde kendi savaş gemilerimizi üretir haline geldik. Türkiye şu anda kendi savaş gemilerini üreten 10 ülkeden biri. İki uydu tasarladık uzaya gönderdik. İnsansız hava araçlarımızı helikopterlerimizi imal eden bir ülke oldum. İnşallah kendi uydularını kendisi fırlatabilen kendi savaş uçaklarını üretir hale gelen bir ülke oluruz. İlk Türk anıtlarını biz bulduk. Şimdi bizi CHP’liler eleştiriyor; ‘Amerika’daki Kızılderililere 200 bin dolar yardım etmişsiniz’ diyorlar biz evelallah Kızılderililere de, Somalilere de, Mısır’da Suriye’deki mazlumlara da Etiyopya’daki mazlumlara da ulaşıyoruz”.

“MOLLANIN İDAMINI TARİH AFFETMEYECEK”
Başbakan Erdoğan, Bangladeş’teki Cemaati İslami liderlerinden Abdul Kadir Molla’nın idam edilmesini şiddetle kınadıklarını belirterek, “Tüm girişimlerimize rağmen dün sabah saatlerinde Bangladeş başkanını aramamıza rağmen idam kararına karşı çıkmamıza rağmen, Kadir Molla idam edilmiştir. Biz ülkenin geleceğinden endişe duyuyoruz. Hükümetlerde bulunmuş 60’lı yıllardan kalka bir hesabı soruyorlar ve bugüne kadar bir adım atılmamış. Kendisine Allahtan rahmet diliyorum. 300 kadar da bu şekilde idamla yargılanacak isim var. Dün kendisi ile 45 dakika kadar konuştuk. Cumhurbaşkanımız ta mahkeme başlamadan önce mektup yazmıştı. Maalesef tarihin affetmeyeceği bir yanlış yaptı. Ama artık dünyada bu tür yargılamalara, duygusal yargılamalar artık bitmesi gerektiğinin adaletin tecelli etmesinin belirtmek isterim” dedi.
(İHA