BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,52
ALTIN 2.382,55
HABER /  DÜNYA

Molla'nın idamı tüm yurtta protesto edildi

Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idamı üzerine, Türkiye çapındaki eylemlerde, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Abone ol

İNTERNET HABER / DERLEME

Bangladeş'te, Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın dün idam edilmesinin ardından, Türkiye'nin birçok ilinde Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Dünya başkentlerinin yanı sıra Türkiye'de de Ankara, Nevşehir, İzmir, Ordu, Mardin, Samsun, Kahramanmaraş, Tokat, Edirne, İstanbul, Konya, Uşak, Gümüşhane, Mersin, Bursa, Kocaeli Sakarya ve Kayseri'de bir araya gelen binlerce vatandaş, Bangladeş Hükümeti'ni protesto etti. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde Molla için toplanan on binlerce kişi, çeşitli camilerde gıyabi cenaze namazı kıldı.

"MOLLA'YI SELAMLIYORUZ"

Ankara'da Molla için Hacı Bayram Veli Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazı için Hacı Bayram Veli Camisi'ne gelen vatandaşlar, namazın ardından Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı, dualar etti, tekbir getirdi.

Namaza katılanlar arasında bulunan Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri adına yapılan basın açıklamasında, Bangladeş'in bugünlerde "akıllara ziyan bir hukuk cinayetine sahne olduğu" savunularak, "Bizler Ankaralı Müslümanlar olarak şehit Abdülkadir Molla ve idamı sonrasında olaylarda hayatını kaybeden onlarca Bangladeşli şehit kardeşlerimizi selamlıyoruz. Şehidin son sözü ile bitiriyoruz; 'Suçum Allah'tan başkasına kulluk etmemekti, bize kulluk et dediler, ben de asın dedim'" ifadeleri kullanıldı. 

fatih-molla.jpg
 

Öte yandan Molla için Balgat Hamidiye Camisi'nde de cuma namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği Ankara Şubesi üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla giyabi cenaze namazı kılındı, dualar okundu. 

İstanbul'da da Fatih Camii'nde cuma namazı sonrasında toplanan bir grup, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini protesto ederek, Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı. 

"YOLUN YOLUMUZDUR"

Kayseri'de cuma namazı sonrasında Hunat Camisi avlusunda toplanan kalabalık grup, "Çözüm İslam birliği", "Alimin ölümü alemin ölümüdür", "Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez", "Yolun yolumuzdur ey şehid" yazılı pankart açtıktan sonra gıyabi cenaze namazı kıldı.

Emekli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Halil İbrahim Kabak tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası emekli vaiz Mehmet Göktaş dua etti. Duaya eşlik eden grup, tekbir getirerek, "Avrupa değil İslam birliği" şeklinde slogan attı.

Cenaze namazının ardından Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, grup adına açıklama yaptı.

Kip, Cemaat-i İslami hareketinin Genel Sekreteri Abdülkadir
Molla'nın, Bangladeş'in kukla hükümeti tarafından idam edildiğini söyledi. Bu idamın Allah'a, peygamberine ve ahiret gününe inanan her Müslüman nezdinde bir şehadet olduğunu ifade eden Kip, "Bangladeş'in Müslüman kardeş halkı elbette bizim kardeşimizdir. Allah'ın laneti bu hükümetin mensuplarının üzerine olsun" diye konuştu.