BIST 10.205
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.372,80
HABER /  GÜNCEL

MİT Tarafı yalanladı

Taraf gazetesinin bugünkü manşetten verdiği ''İşte MİT'in Sabancı Cinayeti Raporu'' haberine Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yalanlama geldi.

Abone ol

Taraf gazetesi, bugün "Sabancı suikastı, derin devletin operasyonu" olarak manşetten verdi. Gazete haberini yarın piyasaya çıkacak bir kitapta yer alan MİT belgesine dayandırdı.

Ancak MİT akşam üzeri yaptığı yazılı açıklamada "yayımlanan bilgi ve belge gerçek olmayıp kurumumuzla bağlantısı bulunmamaktadır" denildi.

Taraf gazetesinin manşetten verdiği haber; "İşte MİT'in Sabancı cinayeti raporu" başlığını taşıdı.

KOD ADI: DARBE

Haber, gazeteci Zihni Çakır'ın piyasaya çıkacak "Kod Adı: Darbe" adlı kitabına ve kitapta yer alan MİT belgesine dayanıyor.

Taraf'ın haberine göre MİT 1996 yılında öldürülen işadamı Özdemir Sabancı'nın katillerini saptadı.

ABDULLAH ÇATLI İDDİASI

Cinayetin Abdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ ve kıdemli piyade yüzbaşı Hüseyin Pepekal tarafından örgütlendiği ortaya çıktı.

Gazetenin haberine göre operasyon derin devletin operasyonuydu. DHKP-C işin sadece taşeronuydu. Yani cinayeti para karşılığı üstlenmişti.

MİT'in Sabancı cinayeti raporunda dikkati çeken bir diğer husus da; Fehriye Erdal, Mustafa Duyar ve İsmail Akkol'un, Türk istihbarat birimlerince ortaklaşa kullanıldığı.

MİT'TEN YALANLAMA

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ise Taraf gazetesinde yer alan "İşte MİT'in Sabancı Cinayeti Raporu" başlığı altında Zihni Çakır'ın "Kod Adı Darbe" isimli kitabına atfen yayımlanan bilgi ve belgenin gerçek olmadığını, kurum ile de bağlantısının bulunmadığını bildirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'ndan konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında, "Taraf gazetesinin 11 Mayıs 2008 tarihli sayısında 'İşte MİT'in Sabancı Cinayeti Raporu' başlığı altında Zihni Çakır'ın 'Kod Adı Darbe' isimli kitabına atfen yayımlanan bilgi ve belge gerçek olmayıp, kurumumuz ile de bağlantısı bulunmamaktadır" denildi