BIST 10.257
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,76
HABER /  POLİTİKA

MİT müsteşarıyla camide görüştü!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müşteşarı Hakan Fidan ile önce Başbakanlıkta ardından da camide görüştü.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile uzun bir aranın ardından sürpriz bir görüşme yaptı. Başbakanlık Merkez Bina'da başlayan görüşme Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde sona erdi.

Başbakan Erdoğan, dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından akşam saatlerinde Mevlid Kandili dolayısıyla Hacı Bayram-ı Veli Camii'ne gitmek üzere hazırlandı. Milliyet'in haberine göre, Erdoğan'ın tam Başbakanlık'tan çıkacağı sırada, MİT Müsteşarı Fidan, sürpriz bir şekilde Başbakanlık'a geldi. Erdoğan'ın programında görünmeyen görüşme, Başbakanlık'ta yaklaşık yarım saat sürdü. Erdoğan, beraberinde Fidan ile Başbakanlık'tan ayrılarak Hacı Bayram-ı Veli Camii'ne geldi. İkili, görüşmeye makam aracında devam etti.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, İmralı'daki PKK hükümlüsü Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanışının yıldönümü olan bugün, PKK'nın gerçekleştirmesi olası eylemlere ilişkin bilgi aldı. Görüşmede ayrıca Fidan'ın PKK'nın geçtiğmiz yıl başlattığı eylemsizlik kararını mart ayında bozacağına ilişkin açıklamaların da değerlendirildiği belirtildi. Görüşmede, örgütün seçim sürecinde siyasi partilerin bölgede miting düzenlenmesini engelleyeceğine ilişkin haberlerin de değerlendirildiği öğrenildi.