BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli savcısı geri dönüyor!

Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la ilgili iddialar üzerine görevden alınan eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya göreve iade istedi.

Abone ol

Hazırladığı Şemdinli iddianamesinde dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la ilgili iddialar üzerine meslekten ihraç edilen eski Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, 11 Şubat'ta mesleğine geri dönmek için HSYK'ya başvuru yaptı.

12 Eylül referandumundan sonra HSYK kanunu değiştirilmiş ve ihraç edilen hâkim ve savcılara geri dönüş yolu açılmıştı. Sarıkaya, kanun yürürlüğe girdikten sonra uzun bir süre kararsızlık yaşadı. Yakın çevresine "Geri dönmek istesem meslekte beni rahat bırakırlar mı? Dönmek istemesem niye dönmek istemedi, baskı mı yapıldı diyecekler. Karar veremiyorum" demişti. Ancak Sarıkaya sonunda savcılığa geri dönmek için başvurmaya karar verdi. Bir aile dostu, Sarıkaya'nın başvurusunun sonucu ne olursa olsun artık rahat bırakılmak istediğini belirtti. Sarıkaya'nın ağırlıklı olarak ailesinin geleceği için mesleğine geri dönme kararı verdiğini ifade eden aile dostu, "Başkaca bir neden aranmasın, kararını ailesini gözeterek aldı" dedi. Sarıkaya 20 Nisan 2006 tarihli HSYK kararıyla savcılık mesleğinden ihraç edilmişti. Başvurusu kabul edilirse Sarıkaya 5 yıl sonra savcılığa geri dönmüş olacak.