BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Metoroloji yağışa karşı uyardı!

Meteroloji tüm yurdu etkisi alan yağışa karşı uyardı. İşte bölge bölge hava raporu...

Abone ol

Meteroloji yurdun etkisi altına alan yağışa karşı uyardı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde hafif olmak üzere sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis ve Van'ın güneyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, doğu bölgelerde lodosla birlikte 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, Doğu Anadolu'da güneybatı (Lodos), Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-40 km/s) esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis ve Van'ın güneyinde yer yer kuvvetli olması tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çığ vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

RÜZGAR UYARISI: Kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Doğu Anadolu'da güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-40 km/s) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (baca gazı zehirlenmeleri vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Tarımsal ürünlerde zarar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Bilecik ile öğleden sonra Kocaeli, Sakarya, Bursa-Yenişehir ile İstanbul'un kuzey ve doğu çevreleri hafif yağmurlu, Bilecik çevreleri sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-40 km/s) olarak esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve iç kesimleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, sabah saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yüksekliklerde kar şeklinde olacak. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice (30-40 km/s) olarak esecek. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Göller Yöresi ile Kahramanmaraş'ın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde Göller yöresinde buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli hafif yağmurlu, sabah saatlerinde güney ve doğusu, akşam ve gece kuzeydoğusu hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, sabah ve gece saatlerinde Trabzon ve Rize çevrelerinde karla karışık yağmur, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Van'ın güneyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice (30-40 km/s) esecek. Kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Soba gazı zehirlenmeleri ile bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, Diyarbakır çevreleri yağmur ve karla karışık yağmur, Siirt çevreleri kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.