BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,33
HABER /  GÜNCEL

Misafirlerine askeri helikopter tahsis etmiş!

12 PKK’lının ölü ele geçirilmesinin ardından sınırdaki protestolarla adı gündeme gelen Tümgeneral Bakıcı ile ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı.

Abone ol

Karargah Evleri soruşturmasında ve 12 PKK’lının ölü ele geçirilmesinin ardından sınırdaki protestolarla adı gündeme gelen Tümgeneral Bakıcı ile ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Bakıcı’nın talimatıyla, komutan yakınlarına askeri helikopter tahsis edildi. Hazırlanan ‘Hizmete Özel’ formda “Görevler iç güvenlik harekatı kapsamında icra edilecektir” vurgusu yapıldı.

Şırnak’ta askeri helikopter, Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı’nın talimatıyla komutan aileleri ve yakınlarına tahsis edildi. Helikopter için hazırlanan ‘Hizmete Özel’ formda “Görevler iç güvenlik harekatı kapsamında icra edilecektir” ifadesi dikkat çekti. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nın 22 Ocak 2011 gün ve LOJ. 59 sayılı ‘Görev İstek Formu’ komutan aileleri ve misafirlerinin, askeri personel sıfatıyla helikopterle gezdirildiklerini gün yüzüne çıkardı.

‘HAVA ULAŞTIRMA HAREKATI’

Tümg. Bakıcı imzalı ‘Görev İstek Formu’nda, askeri helikopterin sabah 07.45’te Şırnak’tan havalanarak Mardin, Diyarbakır ve Akçay’a gideceği, ardından da Şırnak’a döneceği belirtiliyor. ‘Hava Ulaştırma Harekatı’ adı altında gerçekleştirilen görevi S-70 helikopteri ile uçuş mürettebatı yerine getiriyor. Formda ‘Özel Talimat’ başlığı altında “Yukarıda belirtilen görevler iç güvenlik harekatı kapsamında icra edilecektir” ifadesi yer alıyor. Aynı bölümde “Ekte yazılı kişi ve yük alınacaktır. Görevmeteorolojik şartlara bağlı olarak icra edilecektir” deniliyor. 26 askeri personel için düzenlenen ‘Hizmete Özel’ formun ‘Yükleme- Cinsi’ yazan bölümünde ise Diyarbakır’dan Şırnak’ın Akçay ilçesine gidecek 3, Mardin’ den Şırnak’a gidecek 5 isimdikkat çekiyor.

AİLESİNİ YANINA GETİRTTİ

Aynı formun Jandarma Yüzbaşı Yüksel Pehlivan imzalı ekinde ise askeri personel olarak belirtilen 8 kişinin aslında komutanların ailesi ve yakınları olduğu anlaşılıyor. Diyarbakır’dan Akçay’a götürülenlerin Akçay Tugay Komutanı Tuğg. Halil İbrahim Ergin’in eşi Aynur Ergin ile kızları Çiğdem ve Didem olduğu ortaya çıkıyor. Mardin’den Şırnak’a ulaştırılan isimlerin de Tümg. Bakıcı’nınmisafirleri Abdullah İlker Sungur, İltuğ Sungur, İbrahim Sungur, Vahit Kayırıcı ve Kenan Arslan olduğu belirleniyor.

ŞIRNAK'TA CENAZE GERİLİMİ

* Tümg. Bakıcı, geçen ay öldürülen 12 teröristten 4’ünün cenazesini Şırnak şehir merkezine getirtirken 3’ünü çatışma bölgesinde bırakmştı.

* Cumhuriyet savcısının talimatına rağmen cenazeleri otopsi amacıyla Diyarbakır’a değil, Şırnak’a göndermişti.

* Valinin emrine rağmen BDP’lilerin taşkınlıklarına karşı “Devletin duruşunu ve gücünü göstermemiz gerekir” emriyle askerlere sert tedbirler aldırmıştı.

KARARGÂH EVLERi’NDE ADI GEÇTİ

Tümg. Bakıcı’nın adı geçmişte, Karargâh Evleri soruşturmasında sanık durumunda bulunan Teğmen Mehmet Ali Çelebi ve Teğmen Noyan Çalıkuşu’nun savcılık ifadelerinde gündeme gelmişti.

Çelebi ve Çalıkuşu, soruşturma kapsamında Neriman ve Kemal Aydın’ın tutuklanmaları sonrasında, o dönem tuğgeneral olan Bakıcı’nın kendilerini ziyaret ettiğini ve “Aydın kardeşlerle görüşmenizde sakınca yok” dediğini söylemişti.

Bakıcı’nın ismi İrtica ile Mücadele Eylem Planı soruşturmasında da geçmişti. Söz konusu belgeyle ilgili ihbar mektubunda Bakıcı’nın planlara aktif olarak katıldığı öne sürülmüştü. Bu soruşturmada ifade veren Mehmet Bülent Sarıkahya, Dursun Çiçek olayından sonra karargahtaki psikolojik harekat siteleri ve bilgilerinin 35 kez silinmesi emrini Mustafa Bakıcı’nın verdiğini kaydetmişti.