BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  GÜNCEL

Polisi kaputun üzerine aldı ve gaza bastı

Dolmabahçe'de otomobiliyle trafik kontrolünden kaçmak isteyen sürücü, polis memuruna çarptı.

Abone ol

Dolmabahçe'de otomobiliyle trafik kontrolünden kaçmak isteyen sürücü, polis memuruna çarptı. Çarpmanın etkisiyle motor kaputuna düşen polis memuru, sileceklerden tutundu. Bu şekilde yaklaşık 2 kilometre kaçtıktan sonra yakalanan sürücü Nail İ.'nin (27) 1.45 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Polis memurunun sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Dolmabahçe ışıklarda "Dur" ihtarına uymayan bir araç, polis memurunu motor kaputunun üstüne alarak kaçmaya çalıştı. MOBESE kamerasına saniye saniye yansıyan ve film sahnelerini aratmayan görüntülerin yaşandığı olay sırasında motor kaputunun üstündeki polisle önce tramvay hattına giren daha sonra başka bir otomobile çarpan sürücü Nail İ.(27) güçlükle durduldu. Gözaltına alınan Nail İ.'nin 1.45 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Motor kaputunun üzerinde yaklaşık 4 kilometre ölümle mücadele eden trafik polisinin durumu iyi.

Dolmabahçe kavşağı ışıklarda sabah saat 09.00'da meydana gelen olayda trafiği yönlendiren polis memuru A.H. Beşiktaş'tan gelen trafik akımını durdurmak istedi. Bu sırada en önde bulunan 34 PG 993 plakalı otomobil durmayarak trafik polisine hafif şekilde çarptı. Çarpma sonucu motor kaputunun üzerine yığılan polis memuru A.H. siliceklere tutunurken şoför gaza basarak hızlandı. Film sahnelerini aratmayan olay sırasında motor kaputunun üzerindeki trafik polisi ile Karaköy istikametine doğru giden sürücü bir süre sonra tramvay yoluna girdi. Fındıklı ışıklarda başka bir araca çarpan sürücü, motor kaputundaki polisle birlikte yoluna devam etti. Tekrar normal yoluna dönen otomobil polis memuru ile birlikte karaköy meydanına kadar geldi.

Bu arada bir otomobilin motor kaputunda trafik polisiyle birlikte hızla gittiğini gören vatandaşlar polise ihbarda bulundu. Alarma geçen polis ekipleri ihbar edilen otomobili Galata köprüsü girişinde güçlükle durdurdu. Olay sırasında hafif şekilde yaralanan polis memuru A.H. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücü Nail İ. ise gözlatına alınarak karaköy polis merkezine götürüldü.

Olaydan sonra alkol kontrolünden geçirilen sürücü Nail İ.'nin 1,45 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Sarhoş olduğu için ifadesi alınamayan sürücü ayılması için karakolda bekletiliyor. Nail İ.'nin ayıldıktan sonra ifadesinin alınacağı ve savcılık talimatıyla adliyeye götürüleceği belirtildi

ALKOLLÜ OLDUĞUM İÇİN KAÇTIM DEDİ

Dolmabahçe'de otomobiliyle çaptığı polis memuru motor kaputu üstüne düşen ve yaklaşık 2 kilometre bu şekilde kaçan sürücü Nail İ.'nin ifadesinde alkollü olduğu için kaçtığını söylediği belirtildi. Galata Köprüsü'nde polis ekiplerinin önünü kesmesi ile yakalanan Nail İ.'nin polis merkezindeki işlemlerinin sürdüğü ve yarın sabah adliyeye sevk edileceği söylendi.