BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  SAĞLIK

Minik Melis'e ilik nakli yapıldı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesinde tedavisi süren 8 yaşındaki lösemi hastası Melis Akbaş'a kemik iliği kök hücresi nakli yapıldı.

Abone ol

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesinde tedavisi süren 8 yaşındaki lösemi hastası Melis Akbaş'a kemik iliği kök hücresi nakli yapıldı. 

Kamuoyunda, "Melis'e Kan Ver" ve "Melis'e İlik Lazım" kampanyalarıyla gündeme gelen Melis'in sağlığına kavuşması için Almanya'da bulunan uygun kemik iliği kök hücresi operasyonla nakledildi.

Operasyonun ardından AA'ya açıklama yapan baba Bahadır Akbaş, kızı için Almanya'dan bulunan uygun kemik iliğinin bu akşam geldiğini ve gece saatlerinde nakil işleminin yapıldığını belirterek, "Melis'in genel durumu çok iyi ve nakil de çok iyi başarılı geçmiş, bir problem de görünmüyor. Sabah da bir ilaç daha verip nakil tamamen bitmiş olacak. Şu anda mutluyuz, sevinçliyiz, darısı diğer çocuklara diyelim. Diğer çocuklar da bir an evvel nakil imkanı bulur ve inşallah sağlığına kavuşur" diye konuştu. 

SAĞLIK DURUMU İYİ

EÜ Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Pediatrik Kemik İlik Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Savaş Kansoy da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün gece yarısına doğru ürün verilmiş oldu, ilik verme işleme tamamlandı. İyi tolere etti, genel durumu iyi. 3 hafta sonra tutma süreci değerlendirilecek" diye konuştu.

MELİS'TEN SELAM VAR

Nakil işleminin ardından Melis'in tedavisini sürdürdüğü hastane odasının penceresinden dışarıda bekleyen gazetecilere el sallayan anne Sevil Akbaş ise dün geceyi sorunsuz atlattıklarını ifade etti.

Melis'in sağlığının iyi olduğunu, sabaha karşı uyanıp tekrar uyuduğunu da kaydeden Akbaş, "Bundan sonra vücudun uyum sağlaması için 15-20 günlük süreç var. O konulara çok girmeyelim. Siz zor zamanımızda yanımızda oldunuz. İnşallah Melis çıktıktan sonra çok güzel görüntülerimiz olacak" dedi.

Kaynak: AA