BIST 10.272
DOLAR 32,25
EURO 34,91
ALTIN 2.434,98
HABER /  DÜNYA

Melis gözlerini yeni yaşamına açtı

Kemik iliği nakledilen Melis Akbaş’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. <br/>Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji ...

Abone ol

Kemik iliği nakledilen Melis Akbaş’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nde Almanya’dan gece 22.00’de gelen kemik iliğini nakleden ekibin başında bulunan EÜ Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Pediatrik Kemik İliği Ünitesi Sorumlusu Profesör Doktor Savaş Kansoy, 23.00 sularında iliğin nakledildiği Melis Akbaş’ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

"MELİS İLİĞİ İYİ TOLERE ETTİ"
Prof. Dr. Savaş Kansoy, telefonda yaptı değerlendirmede Melis’in naklettikleri kemik iliğini iyi tolere ettiğini belirterek, bundan sonraki 3 haftalık sürecin kritik önemde olduğunu açıkladı. Kansoy, şimdi hiçbir sorun olmadığını belirterek "Dün akşam ürünü verilmiş oldu. İyi tolere etti. Genel durumu iyi Melis’in. Üç hafta sonra bu kemik iliğinin tutması değerlendirilecek. Bu işte uyuma yok, uyanıkken oluyor zaten” dedi.

ANNE SEVİL AKBAŞ PENCEREDEN EL SALLADI
Gece yarısı nakli yapılan Melis Akbaş’ın, sabah saatlerinde uyandığını belirten ve kızının yanından bir an olsun ayrılmayan anne Sevil Akbaş, pencereden basın mensuplarına el salladı. Steril bir ortamda olması gereken kızının yanından ayrılamadığı için basın mensuplarıyla telefonla konuşan anne Sevil Akbaş, verilen destek nedeniyle kendilerini bir an olsun yalnız hissetmediklerini belirterek, teşekkür etti.

MELİS SABAH UYANDI, AKŞAM SORUNSUZ GEÇTİ
Anne Sevil Akbaş, Melis’in genel durumunun iyi olduğunu dile getirerek, dün gece ve sabahki süreci, “Sabah uyandı. Akşam çok problemsiz geçti, bundan sonraki süreç 15-20 günlük. Vücudun uyum sağlaması için. Ama o konulara çok girmeyelim. İnşallah her şey çok iyi olacak. Zor zamanımızda yanımızda oldunuz. İnşallah Melis çıktıktan sonra çok güzel görüntülerimiz olacak. Sabah uyandı, bir şeyi yok, sıkıntılı bir durumu yok, çok şükür” şeklinde anlattı.

ÜÇ HAFTA İÇERİSİNDE BELLİ OLACAK
Melis’in babası Bahadır Akbaş da, kızının yanına gittiğini ancak uyuduğu için konuşamadığını, genel durumunun iyi olduğunu söyledi. Baba Akbaş, Melis’in gece yarısı olmasına karşın nakil öncesi bile moralinin çok yüksek olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gece 11.00’de başladı. Şu an genel durumu iyi. Doktoruyla görüştük. Melis’in durumunun iyi olduğunu ve umduğundan daha iyi geçtiğini söyledi. Bekleme 3 hafta içerisinde belli olacak. Sonrasında yapılan tetkiklerde bir sıkıntı olmazsa taburcu edeceklerini ve evden kontrol olacak. Morali çok yüksekti nakil öncesi. Zaten nakil olacağını biliyordu, sevinçli girdi, mutlu olarak girdi. Nakil sonrası görüşemedik, uyuyordu, bir iki sefer girdim ama görüşemedik tabi. Ama iyi geçtiğini söylediler, genel durumu iyi. Uyuyor şu anda. İlaçların verdiği yorgunluktan dolayı. Çok ağır ve riskli bir olay. İnşallah bir sıkıntı olmaz.”

BAKANLARA TEŞEKKÜR
Beş aydır uğraştıklarını anlatan baba Bahadır Akbaş, "Taramalar yapıldı. İşte bulduk, sonra olmadı. En son Almanya’dan çıktı. Kemik iliği nakli yapıldı. Zor süreçleri atlattık. İnşallah bir daha olmayacak, kızım sağlığına kavuşacak. Kardeşiyle birlikte mutlu bir yaşam sürecek. Bir aya yakın görüşemeyeceğiz. Üç hafta göremeyeceğim, camlı bir bölmeden görüyoruz, steril bir ortamda. Yanına giremiyoruz” dedi.
Bahadır Akbaş, kendisini telefonla arayan Sağlık ve Ulaştırma bakanları ile destek olan herkese teşekkür etti. Melis için çok mücadele ettiklerini belirten Akbaş, "Sağlık Bakanımıza, Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’a. Dün aradı benimle görüştü ve elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Konak Belediye Başkanımız Hakan Bey’e, Ordu Belediye Başkanımız Seyit Tuğrul’a. Bütün basın mensuplarına, bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bir daha tekrar etmez” diye konuştu.
Melis’in bu süreçte bir simge haline geldiği ve onun durumundaki bine yakın lösemi hastasına uygun kemik iliği bulunması için Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) kurulmasının sevinçle karşılandığı belirtildi.
(İHA)