BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,83
ALTIN 2.417,19
HABER /  GÜNCEL

Minik Feyza yeniden doğdu

Karaciğeri bitme noktasına gelen Feyza, aradığı şifayı kilometrelerce ötede buldu..

Abone ol

Küçük kız İzmir'de özel bir hastanede gerçekleştirilen operasyonda annesi Nazire Arslan'dan alınan karaciğer parçasıyla adeta yeniden doğdu. İlk çocuklarını karaciğer yetmezliğinden kaybeden aile, kızlarının sağlığına kavuşmasıyla büyük mutluluk yaşadı.

AYNI ACIYI İKİ KERE YAŞADILAR

Hatay'ın Antakya ilçesinin Tanışma köyünde yaşamını sürdüren çiftçi Hasan Arslan (30) bundan 7 yıl önce halasının kızı ev hanımı Nazire Arslan (23) ile hayatını birleştirdi. Evliliklerinin birinci yılında ilk çocukları Hüseyin Arslan'ı kucaklarına alan çift kısa bir süre sonra kötü bir sürprizle karşılaştı. Henüz 8 aylıkken kusma şikayetiyle Adana Çukurova Üniversitesi'ne kaldırılan Hüseyin'e akraba evliliğinden kaynaklanan nedenlere bağlı "karaciğer yetmezliği" teşhisi kondu.

Ailesinin ve doktorlarının tüm çabalarına rağmen hastalığına çare bulunamayan küçük Hüseyin karaciğerlerinin iflas etmesi üzerine 22 aylıkken hayatını kaybetti. Hüseyin Arslan'ın ölümünün 3'üncü ayında ikinci çocukları Feyza Nur Arslan (5) kucaklarına alan Arslan çifti ikinci bir şok daha yaşadı. Henüz 8. ayını doldurmayan kızları Feyza Nur'a da 'karaciğer yetmezliği' teşhisi konulurken; aile kızlarının oğulları ile aynı kaderi yaşamaması için adeta hastane hastane dolaştı. İlaç tedavisi gören kızlarına da çare bulunamazken; Feyza Nur bilinç kaybıyla yaklaşık 2 ay önce Adana Çukurova Üniversitesi'nin yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

Hastanede komaya giren küçük kız son çare olarak İzmir Özel Kent Hastanesi'ne sevk edildi. Geçtiğimiz 19 Ocak tarihinde hastanenin organ nakli ekibi tarafından muayene edilen küçük kıza vakit kaybedilmeden karaciğer nakli gerçekleştirildi. Çok sevdiği annesi Nazire Arslan'dan alınan karaciğer parçası ile adeta yeniden hayat bulan küçük kız kısa bir süre sonra da ayağa kalkmayı başardı. Küçük kızlarının adeta ölümden döndüğünü belirten fedakar anne Nazire Arslan doktorlara teşekkür ederek şunları söyledi:
"Oğlumuzun acısını yaşamadan kızımıza da aynı teşhisin konması bizi adeta yıktı. İki ay önce yoğun bakım ünitesine kaldırılan kızımızı da kaybedeceğimiz sanırken onun tekrar sağlığına kavuştuğunu görmek bizi çok mutlu etti. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Tüm doktorlara teşekkür ediyorum. Kızım İzmir'de adeta yeniden doğdu." Baba Hasan Arslan ise akraba evliliği gerçekleştirdikleri için pişman olduklarını söylerken tüm aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

TEK KURTULUŞ NAKİL

Başarılı geçen operasyonla küçük kızın tekrar sağlığına kavuştuğunu belirten Özel Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Ekibi Başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç akraba evliliklerine dikkat çekti. Akraba evliliği nedeniyle küçük kızın karaciğerlerinin iflas etme noktasına geldiğini belirten Kılıç, "Aralık ayında komaya girdiği bildirilen Feyza Nur'a karaciğer nakli gerçekleştirilmesiydi onu kısa bir süre sonra kaybedecektik. Bu tür vakalarda tek kurtuluş karaciğer nakli oluyor. Şimdi sağlık durumu oldukça iyi" dedi.