BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  GÜNCEL

Teknik adamlar derbi öncesi bilendi

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bugün saat 19.00'da oynanacak olan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi teknik adamlar iddiallı...

Abone ol

Türkiye nefesini tuttu, Kadıköy'deki derbinin saatini bekliyor.

Peki takımlardaki hazırlıklar ne aşamada? Hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş kendinden emin.

İşte iki teknik adamın maç öncesi çarpıcı açıklamaları...

SOW SAHADA

Sarı lacivertli ekip, derbiye yeni tranferi Moussa Sow kozuyla çıkmaya hazırlanıyor.

Derbi öncesi Lig TV'nin sorularını yanıtlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Senegalli futbolcunun formunda olduğunu söyleyerek rakibine gözdağı verdi.

TEK ANTRENMANA ÇIKTI

İşte Kocaman'ın derbi öncesi sözleri...

"Sow sadece bir antrenmana katılabildi. Ama oynadığı maçlar sayesinde iyi durumda olduğunu biliyoruz. Ekstra bir fiziksel sorun olmazsa pazar günü sahada olacak.

EKSTRA LİG

Bu sezon ekstra bir lig oynanıyor. Ligin sonunda da ekstra bir durum olacak. Play-off'a 8 puan önde girsen bile bu play-off'ta 4'e düşüyor. Orada bir mağlubiyet, bir beraberlikle avantajını yitirebilirsin. Dolayısıyla normal sezonu lider bitirmek çok bir şeyi değiştirmeyecek. Önemli olan çok puan farkının oluşmasına izin vermeden dörtlü finale yükselmek.

RAKİPTEKİ EKSİKLER AVANTAJ

Rakibin eksik gelmesi eğer bunu kullanacak yüksek konsantrasyona erişemezsek bizim için dezavantaja dönüşebilir. Maçın öncesinde oluşacak havanın yanı sıra, bir de maça biraz üstün başlarsanız tüm statta oluşacak "Bu maçı kolay kazanacağız" psikolojisi ilerleyen dakikalarda sıkıntıya döner. Ama eğer tüm stat olarak ortaya yüksek ciddiyet koyarsak rakibin eksikliğini avantaja çeviririz.

CARVAHAL:HİÇBİR ŞEYDEN KORKUM YOK

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal da iddialı. Siyah-beyazlı takımın rakip kim olursa olsun sahaya kazanmak için çıktığının altını çizen Carvalhal, derbide forma giyecek oyuncularının da ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

EKSİKLER DERT DEĞİL

Teknik direktör olarak hiçbir maçta galibiyet dışında bir sonucu düşünmediğini anlatan Carvalhal, ''Beşiktaş rakip kim olursa olsun sahaya maçı kazanmak için çıkar. Hiçbir maça galibiyet harici bir düşünceyle çıkmadım. Ben bir hoca olarak oyuncularımın eksik olmasından dolayı bir sıkıntı çektiğimi düşünmüyorum. Bütün oyuncularıma güvenim tam. Forma giyecek oyuncularım da maçı en iyi şekilde çıkarmak için orada olacaklardır'' dedi.

CEZALILARLA İLGİLİ DURUM

Cezalı olan Fernandes, Quaresma ile sakatlıkları bulunan İsmail, Hilbert, Almeida, Rüştü ve Aurelio'nun derbide forma giyemeyeceklerinin belirtilmesi üzerine, Portekizli teknik adam şunları kaydetti:

''Biz ligin farklı dönemlerinde çok fazla eksikliklerle mücadele ettik. Quaresma, Fendandes, Almeida, Simao, İbrahim Toraman gibi önemli oyuncularımızın eksikliğiyle mücadele ettik. Ama ben Beşiktaş'ın hocası olarak hiçbir zaman bu eksiklikleri mazeret olarak göstermedim. Her maçta cesaretle ve istekle sahada olmaya çalıştık. Yarın zorlu bir takıma karşı zorlu bir maç çıkartacağız. Bütün oyuncularıma da güvenim sonsuz. Herkese garanti verebileceğimiz bir şey var o da 11 oyuncu ile sahada olacağız. Sahada olacak 11 oyuncu da oynamak için çok hevesli oyuncular olacaklar. Kulübede olacak oyuncular da oyuna girmek için çok istekli olacaklar.''

QUARESMA'NIN DURUMU

Mersin İdmanyurdu maçında kırmızı kart görerek derbide cezalı duruma düşen Quaresma'nın davranışlarıyla ilgili bir soruyu, Carvalhal, ''Quaresma daha çok oynadıkça, vakit buldukça form tutan bir oyuncu. Aslında Kayserispor maçında görmek istediğimiz Quaresma değildi ancak takıma katkısı oldu. O dönem içerisinde yeterli olduğunu görmüştük. Mersin İdmanyurdu maçında oyundan atılması bizi sıkıntıyı soktu. Bu hafta bizim için zorlu geçti. Kayserispor maçında da bir oyuncumuz kırmızı kart gördüğü için 10 kişi oynamıştık. Bu iki maç içinde olmayacak şeyler bize denk geldi, dolayısıyla zorlu bir hafta geçirdik'' şeklinde yanıtladı.

PLAY-OFF

Carlos Carvalhal ''Play-off'a kalmama gibi bir endişeniz var mı?'' şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

''Hiçbir şeyden korkum yok. Olayların gelişimini görüyoruz. Önemli olan neden kaybettiğimizi bilmek. Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu'na karşı neden kaybettiğimizi biliyoruz. Aynı zamanda uzun bir süre maç kaybetmeden çok iyi bir şekilde performans gösterdiğimizi de biliyoruz. Beşiktaş üç kulvarda da en tepeye mücadele eden bir takım. Bazı anlarda birkaç sıkıntı yaşayabilirsiniz. Biz de bu sıkıntıyı bu hafta içinde yaşadık. Ancak bunlar hiçbir zaman bizi şu an için sıkıntıya sokacak durumlar değil, hata tam aksine daha çok moral verecek, kenetlenmemizi, birlik olmamızı ve takım olmamızı sağlayacak olgular. Biz bunları bir araya getirip, yarın da Fenerbahçe karşısında mücadele edeceğiz.''