BIST 10.925
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.496,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin gazetecilerle tartıştı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Adana'da partililerle biraraya geldiği toplantıda hem partililerden destek istedi, hem de hükümeti eleştirdi

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Sayın Başbakan, Bakanlar, adeta ipe sapa gelmeyecek laflarla Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye çalışıyorlar" sözleriyle hükümete yüklendi.

Adana cezaevindeki açlık grevini medyanın gündeme getirmemesini eleştiren Gürsel Tekin ile bazı gazeteciler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, partisinin Adana İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Tekin'in eleştirilerinin odağında hükümet vardı:

"Televizyonlarda, gazetelerde görüyorsunuz, iktidar yetkilileri, Sayın Başbakan, Bakanlar, adeta ipe sapa gelmeyecek laflarla Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye çalışıyorlar. Son dönemde Sayın Arınç'ın söylediği laflar hiçbir siyasetçinin üslubuna yakışmayacak laflardır. Mustafa Kemal Atatürk'e laf uzatacak kadar alçak olmadıklarına inanıyorum. Yani son 10 yıldır Türkiye'nin sorunlarını bırakmışlar, CHP'nin tarihi ile meşguller. Biliyorsunuz daha önce de söylemiştik. İsmet Paşa ile meşgul oldular, aşama aşama şimdi Mustafa Kemal Atatürk'e geldiler. Bir Türkiye Cumhuriyeti Bakanının, alay edercesine bu tür laflarını şiddetle kınıyor ve protesto ediyorum. Umut ediyorum ki sürçü lisan etmiştir. Bu laflarını en kısa zamanda düzeltecektir. Aksi takdirde onlara kendilerinin altından kalkamayacakları ağır laflarla karşılık vereceğimizi unutmasınlar."

CHP'LİLERE SESLENDİ

Tekin, bu süreçte CHP'nin kendi içinde barışave saygıya ihtiyacı olduğunu belirterek, partililerden destek istedi:

"Böyle bir süreçten geçerken CHP'nin iç barışa, sevgiye, saygıya ihtiyacı var. Bizim tek güvencemiz var, örgütlerimiz. Medyamız, gazetelerimiz yok. İktidar hepsini teslim aldı. Sayın Başbakan, Bakanlarla ilgili söylediğimiz her kelime sansür ediliyor. Ne söyleyeceğiz kardeşim? Kimi eleştireceğiz? Ama ne yazık ki bu hale getirildi. En son da mecliste sesimizi kısmak için tüzük tartışmaları başladı. Milletin temsilcisi 550 milletvekilinin bölgelerindeki sorunlarını anlatabilecekleri bir tek mecra vardı, TRT 3. Onu da kaldırdılar. O yetmedi, şimdi süreler kısaltılmak isteniyor. Dünyanın hiçbir yerinde, baskı, zulüm ve diktatörlükle hiç kimse ayakta kalmamıştır."

TUTUKLU GAZETECİLER

Tekin, cezaevindeki gazeteciler ile ilgili bir soruya "Adana'da cezaevinde 16-17 yaşında 23 çocuk, 26 gündür açlık grevinde, bilen var mı? Hani o Erdal Eren için ağlayanlar. '17 yaşında bir genç asılamaz' deyip ağlayanlara şimdi sormaz mısınız? 26 gündür çocuk yaştaki insanlar açlık grevinde, hangi gazete ve televizyonlarda gördünüz? Gazeteciler konusunda ise tutuklular ile ilgili en duyarlı biziz. Mücadelemiz devam edecek" yanıtını verdi.

Tekin, tüzük kurultayı ile ilgili soru üzerine şunları söyledi: "Ayın 26'sında göreceksiniz, Türkiye'nin en demokratik, örgüt haklarını, üyelik haklarını koruyan, parti içi demokrasiyi işletebilecek mekanizmalar işleyecektir. Kimsenin tereddütü olmasın. Şu anda imza veren arkadaşlarımızın 9 maddeli talepleri var. Biz 87 maddenin tamamını değiştiriyoruz. Bu 87 maddinin içerisinde 9 madde var zaten."

Tekin ile bazı basın mensupları arasında kısa süreli polemik yaşandı.