BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Minibüs vinçten düştü

Kaza yapan minibüsü kurtarmaya vinç geldi. İçinde yaralılar olan minibüsü kaldırmaya başladı.

Abone ol

Kaza yapan minibüs vinçle kaldırılmaya çalışılırken içindeki yaralılarla birlikte düştü .

Edinilen bilgiye göre kaza saat 23.30 sıralarında Üsküdar'da meydana geldi. Hüseyin Yiğiter'in kullandığı 34 RDL 43 plakalı minibüs Nuhkuyusu Caddesi üzerinde aşırı hızdan dolayı yoldan çıkarak taklalar atmaya başladı.

Yol kenarındaki tabelaları da altına alarak taklalar atan minibüs Karacaahmet Sultan Türbesi önünde bulunan korkuluklara çarparak durabildi.

Ters dönen minibüste bulunan bir yolcu yaralı olarak hemen hastaneye kaldırılırken sürücü Yiğiter ile ön koltukta oturan arkadaşı Abdurrahman Kıvanç araca sıkıştı.

Sıkışan yaralılar için olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

MERAKLI VATANDAŞLAR İZDİHAMA YOL AÇTI

Kazayı görüp olay yerine akın eden meraklı vatandaşlar büyük bir kalabalığa neden olurken olay yerinde kurtarma çalışması yapan görevliler de vatandaşlar yüzünden zaman zaman çalışmakta güçlük çekti. Yaralıların kurtarılması için aracın yerden kaldırılması gerekince kaza yerine vinç istendi. Kaza yerine gelen vincin halatı hızla minibüsün ön kısmına takıldı.

HALAT KANCASI YERİNDEN ÇIKTI, MİNİBÜS YERE DÜŞTÜ

Yaralıları sıkıştığı yerden çıkarmak için minibüsü kaldırmak amacı ile ön kısmına takılan halatın kancası kopunca araç yere düştü. Herkesin yüreğini ağzına getiren olayda acıları daha da artan yaralılar feryat etti. Ucuz atlatılan olay vinçten vazgeçilerek aracın kasası itfaiye tarafından kesilmeye başlandı. Yaklaşık 20 dakikalık çalışma ardından yaralılar bulundukları yerden çıkarılarak Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.