BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.448,25
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Dünya liderlerini kurtaran Türk

Tüm liderler Türkiye'de toplantıda. Bir terörist saldırı oluyor ve onları bir Türk kurarıyor.

Abone ol

İstanbul’da düzenlenen NATO zirvesi sırasında, dünya liderleri uluslararası terörist Deşifre’nin kimyasal saldırısına maruz kalır. Deşifre’nin planını bozmak için Süper Ajan K9 devreye girer.

Cengiz Küçükayvaz, Melih Ekener ve Didem Erol’un başrolünü paylaştıkları “Süper Ajan K9” 26 Eylül’de vizyona giriyor.

Deşifre (Cengiz Küçükayvaz) dünyadaki terör örgütlerinin mal varlıklarını kontrol eden zengin, uluslararası bir teröristtir. Üzerinde çalıştığı kimyasal silah başarılı sonuçlar vermiş ve artık kullanılmayı beklemektedir. İstanbul’da düzenlenen NATO zirvesi, Deşifre’nin planını uygulamak için mükemmel bir fırsattır. Yoğun güvenlik önlemleri arasında başlayan zirve, Deşifre’nin haince planı yüzünden bir anda kabusa döner.

ÇGS (Çok Gizli Servis), Deşifre’nin haince planına karşı bir numaralı silahı sakar ajanı K9’u (Melih Ekener) göreve çağırır. Süper Ajan K9, güzel ve seksi ekip arkadaşı Ayşe Kosavalı’nın da (Didem Erol) yardımıyla Deşifre ve ekibini yakalamak için amansız bir mücadeleye girişir.

22 AYRI PLATO KURULDU

Senaryosunu Duygu GELBAL’ın yazdığı, yönetmenliğini Bülent İşbilen’in yaptığı, yapımcılığını ise Elita Film-Ergün Mercan’ın üstlendiği Süper Ajans K9’un çekimlerinin büyük bölümü İstanbul Beykoz’daki Sümerbank Deri Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 5 hafta süren çekimlerde kullanılan 22 ayrı plato ise, 5 Altın Portakal ödüllü sahibi Sanat Yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler imzasını taşıyor.

1.900 FİGÜRAN ROL ALDI

26 Eylül’de 185 kopya olarak 225 salonda sinema severlerle buluşacak olan Süper Ajan K9’da 1.900 figüran rol aldı. Yaklaşık 2 milyon dolara mal olan ve görsel efektlerin de bolca kullanıldığı filmin başrollerini Melih Ekener (Süper Ajans K9), Cengiz Küçükayvaz (Deşifre), Didem Erol (Ayşe Kosovalı) paylaşıyor. Salih Kalyon (Amerikalı General), Erdal Tosun (Namı Kemal), Atilla Sarıhan (Viladimir Hasan), Haldun Boysan (ÇGS Başkanı), Züleyha Karyağdı (Zena), Osman Gidişoğlu (Settar), Bülent Şakrak (Ajan Hüsnü), Fatih Altın (Kekeç), Burak Öncü (Shrek) Hakan Türkşen (ÇGS Ajanı), Aliona Bozbey (Paris) ve Atilla Arcan’ın (CIA Başkanı) rol aldığı Süper Ajan K9’da oldukça başarılı bir de teknik ekip görev aldı.

Ortak yapımcılığı Haydar Safıl’in üstlendiği filmin süper vizörlüğünü Ersen Mercan, görüntü yönetmenliğini Barış Işık, yönetmen yardımcılığını Edgü Karaadam Özdemir ve müziklerini ise Hakan Yeşilkaya ile Yakup İçöz üstlendi.