BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,74
ALTIN 2.454,48
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Gökyüzünün insansız Hammerı

Yeni nesil insansız hava aracı gökyüzünün Hammer'ı olarak adlandırılıyor.

Abone ol Amerika'nın önde gelen havacılık şirketlerinden Frontline Aerospace, yeni nesil bir insansız hava aracı yaptı. ''Gökyüzünün Hammer'i'' olarak adlandırılan insansız hava aracı (UAV), helikopter gibi havada asılı kalabiliyor.

Şirketin kurucusu Ryan Wood, V-Star adı verilen aracın, özellikle savaşta cephe önünde görev yapan askerlerin işlerini büyük oranda kolaylaştıracağını ifade etti.

Gökyüzünden gözlem yapabilmesinin yanı sıra silah da taşıyabilen V-Star, bugüne kadar kullanılan klasik UAV'lardan farklı olarak tıpkı Harrier savaş uçakları gibi dikey kalkış ve iniş yapabiliyor, helikopter gibi havada asılı kalabiliyor.

Araç, bu özelliği ile cephedeki askerlere silah, gıda ve yakıt gibi malzemeler taşıyabiliyorken aynı zamanda keşif, iletişim ve yakın dövüş desteği de sağlayabiliyor.

Yeni nesil UAV, Rolls-Royce 250 modeli özel dizayn bir yakıt türbini ile hareket ediyor ve yaklaşık 180 kilo yükü, 530 kilometre hızla 1000 kilometre taşıyabiliyor.

Hedefine helikopterlerden daha hızlı ulaşabilen ve daha kolay yönetilebilen V-Star, sivil amaçlı olarak da kullanılabiliyor.