BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,70
ALTIN 2.413,22
HABER /  DÜNYA

Minibüs hafriyat kamyonuna böyle çarptı

Ataşehir’de bir minibüs, kavşakta önüne çıkan hafriyat kamyonuna çarptı. Savrulan hafriyat kamyonu park halindeki bir otomobile çarparak dur...

Abone ol

Ataşehir’de bir minibüs, kavşakta önüne çıkan hafriyat kamyonuna çarptı. Savrulan hafriyat kamyonu park halindeki bir otomobile çarparak dururken, kaza anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Kaza, saat 12.30 sıralarında Ferhatpaşa Mahallesi G9 Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, Yasin Ö. yönetimindeki 41 UP 964 plakalı hafriyat kamyonu G9 Sokak’tan kontrolsüz kavşağa giriş yaptı. Bu sırada, Abdullah D. yönetimindeki 34 JS 7404 plakalı minibüs de G10 Sokak’tan gelirken önüne çıkan hafriyat kamyonunu son anda fark ederek frene bastı. Ancak kayan minibüs, hafriyat kamyonunun dorsesine yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan kamyonun dorsesi park halindeki bir otomobile çarptı. Kaza sonrasında minibüs şoförü yaralanırken kamyonun devrilmemesi olası bir faciayı önledi. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı sürücüye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken kamyon sürücüsü Yasin Ö. da ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Görgü tanığı Fahrettin Akçin, “İşyerimden çıktım. Karşıda gelen kamyonun süratini görünce irkildim. Ters istikamete giderek kendimi kurtarmaya çalıştım. O anda büyük bir gürültü duydum. Gürültü duyar duymaz kamyona baktım. Kamyonun takla atacağını ve iş yerine çarpacağını düşündüm. Kamyon o sırada park halindeki araca çarptı. Minibüs şoförü yaralıydı” dedi. Kavşakla ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu dile getiren Akçin, “Şu ana kadar Başbakanlığa ve Ataşehir Belediyesi’ne bildirdim. Gazetecilere bildirdim. Burada önlem alınmasını rica ediyorum. Hatta yalvarıyorum. İnsan hayatı çok önemli. Çok basit bir önlemle bu tür kazalar önlenebilir” şeklinde konuştu.

KAZA ANI KAMERADA
Öte yandan kaza anı çevrede bulunan bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Kamera görüntülerinde, kavşağa önce hafriyat kamyonu giriyor. Kamyon yarısına kadar kavşağı geçtiği sırada yolun üst tarafından gelen minibüs duramayarak kamyonun dorsesine çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle savrulan dorse, park halindeki bir otomobile çarpıyor. Kazayı gören vatandaşlar hemen olay yerine koşuyor. Kazaya ilişkin inceleme sürüyor.
(İHA)