BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.410,73
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'e hakaret affedilmedi

İnternette Fethullah Gülen'e 'Deccal' diyen şahsın cezası ertelenmedi.

Abone ol

Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi, internette Fethullah Gülen'e hakaret ettiği gerekçesiyle T.K. adlı kişiyi bin 740 lira adli para cezasına çarptırdı.

Mahkemenin gerekçeli kararında, "toplanan deliller, sanığın samimi ikrarı ve dosyadaki internet çıktıları dikkate alındığında, sanığın atılı suçu işlediğinin sübuta erdiği" kaydedilerek, bu nedenle T.K'nin, "sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret" suçundan 87 gün adli para cezasına çarptırıldığı belirtildi. Bu cezanın günlüğü 20 liradan bin 740 lira olarak uygulanacağı ifade edilen kararda, "sanığın pişman olmadığı, bu nedenle bir daha suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluşturmadığı" kaydedildi ve bu nedenle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmadığı bildirildi.

İddianamede, "müşteki Fetullah Gülen aleyhinde Odatv internet sitesindeki 'Kadınlar Cehennemin Etrafını Çeviren Şeylerdir. Kürtajın Fikri Temeli Nereye Dayanıyor Sanıyorsunuz?' başlıklı haberle ilgili olarak", sanık T.K'nin rumuzla yorum yaptığı ve "Bahsi geçen deccal bu sanırım" ifadesini kullandığı kaydediliyor. İddianamede, T.K'nin "sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret" suçundan cezalandırılması isteniyor. TCK'nın hakaret suçunu işleyen 125. maddesinde, bu suçun faillerinin hapis veya adli para cezasıyla cezalandırılacağı belirtiliyor.