BIST 10.273
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,27
HABER /  DÜNYA

Bahçeli’ye jet cevap

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dünyanın dört bir yanında nerede soydaş varsa, Hükümet olarak onların dertlerini hep kendi dertleri olarak...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dünyanın dört bir yanında nerede soydaş varsa, Hükümet olarak onların dertlerini hep kendi dertleri olarak bildiklerini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "Sultan Alparslan’ın bulunan mezar yerinin yanlış olduğuna" ilişkin sözlerinin anımsatılması üzerine şöyle konuştu: "Bu konuyla ilgili Başbakanımızın açıklamaları gayet açık ve net. Sultan Alparslan’ın mezar yerinin bulunmasına ilişkin bir protokol imzalandı. Bu protokol çerçevesinde çalışma yürütülüyor. Şu an 5 yerde mezarının olabileceğine ilişkin tespitler yapıldı. Tarihçiler, arkeologlar, bu konunun uzmanları çalışıyor, ona göre biz oranın yapılma kararını aldık ve ona göre de projesi tamam, yapacağız" dedi.
Bozdağ, "Bulunan yerin Sultan Sencer’e ait olduğunun" söylenmesi üzerine şöyle konuştu: "O ayrı. Devlet Bey onu çarpıtıyor. Sultan Sencer’le ilgili kısım ayrı. Devlet Bey, Dukha Türkleri’nden bahsediyor. Türkiye, oradaki Türkler’den ilk defa AK Parti iktidarı ile haberi oldu. Bundan önce Sayın Bahçeli’nin iktidarı döneminde orada hiç bir şey yok, haberdar değiller. Biz getirdik Türkiye’nin gündemine. Şu an oraya biz bir sürü yardım yapıyoruz. Bilge Kağan, Gültigin Anıtları’nın bulunduğu yerler var. Orayı müze yaptık, 46 kilometre yolu asfalt yaptık; replikalarını çıkarttık, bunların bulunduğu yere koyduk. Asıllarını müzeye koyduk, koruma altına aldık. Oradakilerin bütün giderlerini biz karşılıyoruz."

"GİDİP BAKIN"
Tonyukuk Yazıtları’nın bulunduğu yerle alakalı 11 kilometrelik yolu asfaltladıklarını anlatan Bozdağ, "Orayı koruma altına alıyoruz. Projeyi yaptık, çalışmalar bitmek üzere. Gökoğuz Türkleri ile ilgili Sayın Bahçeli gitsin sorsun bakalım oradakilere, Gökoğuz Türkleri’ne Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde neler yapılmış, bir gidip baksın; bir de Sayın Bahçeli döneminde neler yapılmış bir mukayese etsin bakalım. Onlar sadece bu işin sloganını atıyor. Oranın televizyonunu biz kurduk, şu an çalışıyor. Oradaki bütün idari binaların restorasyonunu biz yaptık. Şu an oranın bölgesel yönetim başkanının oturduğu yerler, meclisin olduğu yer hepsini biz yaptık. Makam arabalarını biz Türkiye’den götürdük, verdik. Huzurevi yaptık. Ben geçenlerde oradaydım gördüm. İnsanlar o huzurevinde nasıl rahat ediyorlar, sağlıkla ilgili adımlar attık. Su ile alakalı önemli adım attık. Eğitimle ilgili ciddi adımlar attık. Türkçe’nin öğretilmesi ile ilgili çok ciddi adımlar attık. Sayın Bahçeli sadece onların adını biliyor, oraya gitti mi onu da bilmiyorum ama biz sadece adını değil, onların hissiyatını, ihtiyaçlarını biliyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılama konusunda da onlarca projeyi orada hayata geçirdik. Sayın Bahçeli, lütfeder, Gökoğuz Türkleri için hayata geçirdiği bir proje söylerse biz de kendisine teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

"NEREDE SOYDAŞ VARSA"
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, dünyanın dört bir yanında nerede soydaş varsa, Hükümet olarak onların dertlerini hep kendi dertleri olarak bildiklerini ifade ederek, "Urumçi’ye ilk defa bir Başbakan gitti, o da Sayın Başbakanımız oldu" dedi. Somali’de Hasoba Türkleri olduğunu kaydeden Bozdağ, "Şimdi sorsanız Hasoba Türkleri kimdir diye? Onlar benim gibi biraz esmer. Osmanlı’dan kalan askerlerin çocukları. Biz onları Türkiye’de okutuyor, onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.
Etiyopya’nın Harar bölgesinde, kendisini Osmanlı Türkleri diye nitelendiren Türkler olduğunu belirten Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz soydaşlarımızın olduğu her yere yardım yapıyoruz. Bizden önceki 10 yılda yapılmış toplam yardım 52 milyon, biz ise hayata geçirdiğimiz projeler hariç, 500 milyonun üzerinde yardım yapmışız. Bahçeli’nin dönemi ile AK Parti dönemini kıyaslamak AK Parti’ye haksızlık olur. Onlar slogan üretiyorlar, biz ise eser üretiyoruz. Atalarımızın her şeyine, izine taşına, emaresine sahip çıkıyoruz."
(İHA)