BIST 10.260
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.388,31
HABER /  DÜNYA

Minare düşmanlığı Fransa'da hortladı

İsviçre'de kabul edilen minare yasağının ardından, Fransa'da yerel seçimler öncesinde minare karşıtı bir afiş hazırladı.

Abone ol

İsviçre'de kabul edilen minare yasağının ardından, Fransa'da aşırı sağcı lider Jean-Marie Le Pen liderliğindeki Milli Cephe (FN) gelecek hafta yapılacak yerel seçimler öncesinde minare karşıtı bir afiş hazırladı.

Afişte, çarşaflı bir kadın ile Cezayir bayrağıyla boyanmış ve minarelerle kuşatılmış Fransa haritası üzerinde 'İslamlaşmaya hayır' sloganı okunuyor.

Son yıllarda Müslümanları hedef alan politikalarıyla ses çıkarmaya çalışan FN'nin afişi Fransa'nın tüm kentlerinde sokakları süslüyor.

CEZAYİR'LE DİPLOMATİK KRİZ

Afişte Cezayir bayrağı kullanılması, iki ülke arasında diplomatik krize neden oldu. Cezayir Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak, afişi Fransa nezdinde protesto ettiğini duyurdu. Cezayir'deki siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve basın da afişi 'ırkçı bir eylem' olarak nitelerken, Fransa konuyla ilgili sessizliğini koruyor. Le Pen, geçen hafta sonu yaptığı bir konuşmada 'Minareler burka gibi Fransa'daki İslamlaşmanın sembolüdür. Camiler mantar gibi bitiyor, müezzinin sesinin sokaklarımızda gürlemesine de az kaldı' ifadelerini kullanmıştı.