BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş'ta İbrahim Toroman krizi

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan futbolcularla ön görüşmeler yapmaya başlayan Beşiktaş yönetiminde, İbrahim Toraman krizi yaşandı.

Abone ol

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan futbolcularla ön görüşmeler yapmaya başlayan Beşiktaş yönetiminde, İbrahim Toraman krizi yaşandı.
Oyuncularla tek tek masaya oturan Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile kongre öncesi Toraman'la prensip anlaşması yaptığı ortaya çıkan Beşiktaş Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu arasında gerginlik yaşandığı öğrenildi. Adalı'nın yönetim toplantısında Soğancıoğlu'na, "Yeni yönetim seçilmeden Toraman ile görüşüp, anlaşmışsınız. Ama verdiğiniz rakamlar, bizim bütün dengelerimizi bozuyor. Yeni yönetimi beklemeniz gerekirdi. Futbolcunun menajeri Ahmet Bulut, önüme bir sürü hesap çıkardı. Ben bunları ödemem. Beşiktaş'ın 1 kuruşunu öderken futbol komitesi olarak 40 kez düşünmemiz lazım" uyarısında bulunduğu kaydedildi. Soğancıoğlu'nun, "Sadece ön görüşme yaptık, anlaşma yok" şeklinde karşılık vermesine sinirlenen Adalı'nın, "Nasıl anlaşma yok? Menajeri, alacağı parayı bir kenara bırakın, ödeme planını önüme koyuyor. 4 yıllık sözleşme, ayrıntılarıyla menajerine not tutturulmuş ve prensipte anlaşılmış. Bu yapılanlar bizi zorda bırakıyor" diyerek çıkıştığı ifade edildi. Toplantıdaki bu gergin atmosferi, araya giren diğer yöneticiler yumuşattı.

BEŞİKTAŞ'I ZARARDAN DÖNDÜRDÜ

Kongre öncesi Toraman ile görüşen eski yönetimin şu an yılda 550 bin TL garanti para, 27 bin TL de maç başı ücret alan yıldız oyuncunun ücretinde ciddi bir artış yapma sözü verdiği belirtildi. Buna göre tarafların 4 yıllık sözleşme için ilk yıl 1.8, ikinci yıl 1.9, üçüncü yıl 2 ve son yılda ise 2.1 milyon Euro'ya el sıkıştıkları bildirildi. Bu prensip anlaşmasına Adalı itirazda bulundu.