BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.433,32
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Milyonlarca emekli bu habere kilitlendi!

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak bekliyor.

Abone ol

İntibak davasında karara 1 ay süre kalırken, yeni torba hazırlığı umut yarattı. Emekliler, 'İntibak torbaya girsin' çağrısı yaptı.

Takvim'in haberine göre, milyonlarca emeklinin gündeminde intibak var. Ankara 8'nci İş Mahkemesi'nde görülen intibak davasının sonuçlanmasına 1 ay kaldı. Çıkacak olumlu bir karar, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak yolunu açacak. 10 Kasım'daki karar duruşmasını merakla bekleyen emekliler, bir yandan da hazırlığı yapılan yeni torbayı gözlüyor.

'SIRA BİZE GELDİ'

Büyük heyecan yaratan davayı açan İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği, geçtiğimiz günlerde de Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mektup göndererek emeklilerin intibak talebini iletmişti. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, bu mektubun ardından intibak beklentisi içine girdi. Mahkeme kararına gerek kalmadan, yasal bir düzenlemeyle intibak zammı yolunun açılmasını isteyen emekliler, bunun için yeni torbanın fırsat olduğu düşüncesinde... TAKVİM'i arayan emekliler, "Nasıl 2000 yılından önce emekli olanlara intibak zammı yapıldıysa, bize de verilebilir. İntibak sırası bizde. Eski emeklilerin maaşı intibak ile bizi geçti. Yeni intibak düzenlemesiyle bu fark kapatılabilir" diyor. Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davadan olumlu sonuç çıkacağından umutlu olduklarını belirten emekliler, şunları kaydediyor: "Ancak bu dava olumlu sonuçlansa da hepimizin ayrı ayrı mahkeme yolunu tutması gerekecek. Emeklileri mahkeme kapılarında koşturmasınlar. Yeni torba hazırlığı bizi heyecanlandırdı. İntibak düzenlemesi yapmak için torba yasa bir fırsat."

BİR ÇAĞRI DA BELEDİYELERE

Emekliler, bir çağrıyı da belediyelere yaptı. 65 yaş ve üstündekiler, şehir içi toplu taşıma hizmetleri ile demiryolları ve denizyollarının şehir içi hatlarından ücretsiz yararlanıyor. Emekliler, bedava ulaşımın kapsamının genişletilmesini istiyor.