BIST 10.330
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.456,02
HABER /  DÜNYA

Biden'den ikinci özür!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemesinin ardından bir kere daha özür diledi.

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Türkiye'nin ardından, bir kere daha özür dileyerek tüm dünyayı şaşırttı. Biden, Birleşik Arap Emirlikleri'nden de özür diledi.

Ülkenin resmi haber ajansı, veliaht prensi Muhammed bin Zayid El Nahyan ile görüşen Joe Biden'ın özür dilediğini açıkladı.

HEM ÖZÜR DİLEDİ HEM DE ÖVDÜ

Görüşmede Biden'ın Birleşik Arap Emirlikleri’nin teröre karşı mücadelede verdiği desteği övücü sözler kullandığı da bildirildi.

ABD Başkan Yardımcısı, Harvard Üniversitesi'nde yaptığı bir konuşmada, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni dahil ederek, müttefik ülkelerin bölgeye para ve silah gönderdiğini iddia etmişti.

Biden bu açıklamalarına gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da özür dilemişti.

'BİDEN BİZDEN DE ÖZÜR DİLESİN'

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemesinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri de açıklama beklediklerini belirtmişti.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Suriye’deki cihatçıları silahlandırıp para yardımı yaptığı yönündeki açıklamalarının ardından Emirlik’ten olaya tepki gelmişti. Biden, konuşmasında Türkiye ’yi de suçlayan ifadeler kullanmış ve tepkiler üzerine özür dilemişti.

BİDEN'DEN SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRMESİNİ İSTEMİŞTİ

AFP’nin haberine göre, Biden’ın sözlerini, “İnanılmaz ve Emirlik’in Radikal İslamcılık ve terörizmle savaştaki rolünü görmezden gelmek” olarak nitelendiren BAE Dışişleri Bakanı Anwar Mohammad Gargash, Biden’den ifadelerine “açıklık getirmesini” istemişti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin, ABD’nin öncülük ettiği koalisyonda yer aldığı biliniyor.