BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Milliyet'ten tasfiye edildi, ilk kez konuştu!

Mayıs ayından beri Milliyet'te yazarken Eylül ayında birden bire yazı dizilerine ve köşe yazılarına son verilen Mithat Sancar ilk kez konuştu.

Abone ol

İNTERNET HABER- Yazılarına son verilen ve bu durumu çok da önemsemediğini belirten Mithat Sancar, medya patronlarının Başbakanın sözlerine karşı çok duyarlı olduğunu söyledi.

İnternethaber'den Nesrin Yılmaz'a konuşan ve bu konuda ilk kez bir açıklama yapan Sancar şunları söyledi: 

MEDYA PATRONLARI HÜKUMETTEN GELEN MESAJLARA ÇOK DUYARLI

"Ben Milliyet’te Mayıs ayında yazmaya başladım. İlk çalışmam da, dokuz gün süren Güney Afrika yazı dizisiydi. Köşe yazılarıyla da devam ettim. Kürtlerin nabzı yazı dizisini de Derya Sazak’ın önerisiyle hazırladık. Derya Bey görevden alınınca, yerine gelen Fikret Bila da bu çalışmayı yapmamızı istedi ve her türlü desteği sundu. Biz de çalışmayı yaptık. Başbakanın bazı ifadelerinden, bu yazı dizisinin hükümette rahatsızlık yarattığı anlaşılıyor. Medya patronlarının hükümetten gelen işaretlere çok "duyarlı" oldukları bir sır değil. Doğrudan hükumetin bir müdahalesi olduğunu söyleyemem, bir telkini olup olmadığını da bilemem. Fakat bu işaretin böyle bir sonuç doğurabileceğini tahmin etmek zor değil.

 BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ AÇISINDAN DURUM GİDEREK KÖTÜLEŞİYOR

Bu durum uzun zamandır var ve artık normalleşen bir döngü niteliğini aldı maalesef. Basın özgürlüğü açısından durum hiç iç açıcı değil, giderek de kötüleşiyor. Uluslararası kuruluşların raporları da hep bu yönde. Hükümetin medya üzerinde fiili kontrol kurma isteği, bu tablonun başlıca kaynağını oluşturuyor. Dolayısıyla bu konuda siyasal sorumluluk da hükümette.