BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.435,48
HABER /  SPOR

Milli sporculara müjde

Hazırlanan yönetmelikle milli sporculara memur olmanın yolunu açıyor.

Abone ol

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, hazırladığı yönetmelikle milli sporculara memur olmanın yolunu açıyor. Genel müdürlük tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülüp oluru yönünde prensip kararı alınarak, başbakanlığa gönderilen yönetmeliğe göre, Olimpiyat, Dünya, Avrupa, Akdeniz Oyunları ve Üniversiad'da şampiyon olan sporcular, Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmeden devlet memuru olabilme hakkını kazanacak. x

Yönetmelikte, uzun süredir gündemde olan ve milli sporcuların kamp dönemlerinde üniversiteye gidememelerinden dolayı ortaya çıkan problemlerin aşılması için, milli sporculara kamp döneminde fakülteleri tarafından izin verilmesi de yer alıyor.

Konuyla ilgili AA Muhabirine açıklamada bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, sporcuların gelecek kaygısını gidermeye çalıştıklarını belirterek, ''Türkiye'nin adını en iyi şekilde duyuran sporcularımız her şeyin en iyisine layıktır'' dedi. Hazırlanan yönetmelikle sporcuların rahat bir nefes alacağını kaydeden Atalay, şunları söyledi:

''Olimpiyat, Dünya, Avrupa, Akdeniz Oyunları ve Üniversiad'da şampiyon olmuş sporcular KPSS'ye girmeden beden eğitimi öğretmeni olabilecek. Yada başka branşlarda eğitim görüyorsa, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde memur olma şansını elde edebilecek. Yönetmeliği hazırladık, TBMM Milli Eğitim ve Gençlik Spor komisyonuna gönderdik. Orada konu görüşüldü. Kanun olmadığı için prensipte olunabilir kararı verilerek, başbakanlığa gönderildi. Yönetmelik şu anda başbakanlıkta. Konunun çerçevesini biraz daha genişletmek istiyoruz. Takım oyunlarını da bu kapsam içine alacağız. Sadece ferdi değil, takım sporlarında da belli bir milli başarısını kazananlara da bu hakkı vermek istiyoruz. Konuyu bir kez daha görüşüp, karara bağlayacağız.