BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı! Yüz yüze sınavlar erteleniyor mu

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze sınavlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Ertelenmesi gerekir' denirse ısrarımız olmaz" dedi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze sınavlara ilişkin yaptığı açıklamada, durumun Koronavirüs salgınının gidişatına bağlı olduğunu söyledi. Selçuk, son olarak 3 Mayıs tarihinden sonra başlanmasına karar verilen yüz yüze sınavlarla ilgili yeniden bir erteleme söz konusu olup olmayacağına dair soruyu yanıtladı. İşte Ziya Selçukun o sözleri...

- Salgının seyrinde yeniden yaşanan artış nedeniyle sınavları erteleme kararı aldık. Okullarda yüz yüze eğitim yapan 8 ve 12. sınıf öğrencileri için sınavlar da yine okulda yüz yüze yapılacak.

- Diğer sınıf düzeylerinde sınavların ise 3 Mayıs sonrasında okulda yapılmasını uygun bulduk.

- 3 Mayıs’taki sınavlarla ilgili tümüyle bakış açımız şu; eğer sağlık koşulları açısından ‘sınavların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var’ denirse inanın; hiç tereddüt etmeyiz, derhal yaparız.

- Bizim hiçbir şekilde bir ısrarımız olmaz. Çünkü çocuklarımız, velilerimiz, öğretmenlerimizin sağlığı her şeyden önce geliyor.