BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den tartışmalı çıkış! Kız okulları da açabilmeliyiz! Keşke şeriatı övecek kadar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber canlı yayınında karma eğitim ve şeriatla ilgili tartışma yaratan açıklamalar yaptı. "Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz" diyen Bakan Tekin, "Keşke Şeriatı övecek kadar bilgim olsaydı da yazsaydım" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kız çocuklarını okutmayan ailelerin, kızlarını erkeklerle birlikte okutmak istemedikleri için okula göndermediklerini belirterek, bu nedenle "gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, A Haber’de Melih Altınok'un eğitim sistemiyle ilgili soruları yanıtladı.

Kızlar, erkeklerle okumasın diye...

Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin "Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum" gerekçesini öne sürdüğünü belirten Bakan Tekin, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" dedi.

Keşke şeriatı övecek kadar bilgim olsa

Tekin'in yazdığı "Şeriat, Meşruiyet ve Meşrutiyet" isimli kitabı gösteren sunucu Melih Altınok'un “Şeriatı öven kitap mı yazdınız?” sorusuna Bakan, "Keşke Şeriatı övecek kadar bilgim olsaydı da yazsaydım." yanıtını verdi.

CHP'den Bakan Tekin'e ilk tepki geldi

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Tekin’e tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanı’nın “kız çocuklarını okula göndermeyenler için gerekirse ayrı okul açabiliriz” cümlesinin iki açıdan kabul edilemez olduğunu ifade eden Karabıyık, bunlardan birincisinin, zorunlu eğitim kapsamındaki kız çocuklarının okula gönderilmediğinin Milli Eğitim Bakanı tarafından kabul ediliyor olması olduğunu söyledi.
Karabıyık, “Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasalar gereği kız-erkek tüm çocukları okula getirmeyi sağlamak zorundadır” dedi.
Karabıyık, Tekin’in açıklamasının ikinci sakıncasını ise şöyle açıkladı: “Ülkemizde ve dünyada 0-18 yaş grubu çocuk olarak kabul edilmektedir. Ve devlet çocukları korumak, onların haklarını gözetmek zorundadır. Çocuklarını cinsiyet ayrımına dayanarak okula göndermeyenler, çocuklara çocuk olarak bakamayan bir görüştür. Milli Eğitim Bakanının böylesi bir görüşe kapı aralamak anlamına gelen sözler söyleyebilmesi hiçbir koşulda kabul edilemez.”