BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Milana piyango çıktı

İtalya'da, şike skandalı nedeniyle UEFA'ya katılma hakkı kazanan Empoli'ye şok

Abone ol

İtalya'da, şike skandalı nedeniyle verilen cezalar sayesinde UEFA Kupası'na katılmaya hak kazanan Empoli, zamanında lisans almadığı için bu şansını kaybetti. Empoli'nin hemen ardında yer alan Milan'ın UEFA Kupası'na gidip gidemeyeceğini ise temyiz kurulunun kararı belirleyecek.

UEFA'nın, Empoli'nin yaptığı lisans başvurusuna dün verdiği yanıtta, lisans başvuruları için sürenin geçen Mayıs ayı sonu itibarıyla sona erdiği ve ilgili başvurunun değerlendirilmeye alınamayacağını bildirdiği öğrenildi. Bu gelişmeyle birlikte Empoli, şike cezaları sayesinde yakaladığı UEFA Kupası'na katılma şansını yitirmiş oldu.

Empoli'nin hakkını yitirmesi, şike cezaları sonucunda Serie A'da oluşan yeni sıralamada 44 puanla Empoli'nin hemen ardında yer alan Milan'ın UEFA Kupası'na katılma şansının doğmasına yol açtı. Ancak Milano ekibinin UEFA Kupası'na gidip gidemeyeceğini temyiz kurulunun kararı belirleyecek.

Şike skandalları konusunda 4 kulübün ve savcılık makamının itirazlarını yarından itibaren değerlendirmeye başlayacak olan kurul, Milan hakkındaki cezayı aynen onaylayacak olursa, kırmızı-siyahlıların UEFA Kupası'na katılmaları mümkün olabilecek. Ancak kurulun Milan'ı, UEFA Kupası da dahil olmak üzere tüm Avrupa kupalarından yoksun bırakması da olasılık dahilinde görülüyor.