BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

ABDde gemi yan yattı

ABD'de, Florida'dan New York'a gitmek üzere demir alan Crown Princess yan yattı

Abone ol

ABD'de, Florida'dan New York'a gitmek üzere demir alan Crown Princess adlı seyahat gemisi, Florida açıklarında birden sertçe sola yan yatınca tatilcilerden 100'ünün yaralandığı bildirildi.

Kurtarma ekiplerinden yapılan açıklamada, geminin nedeni bilinmeyen bir biçimde sola sertçe yan yatması yüzünden insanların savrulduğu, geminin havuzlarındaki suyun boşaldığı ve önüne çıkan her şeyi süpürdüğü belirtildi.

Yolculardan biri de havuz sularının boşaldığını gördüğünü, gemi yan yatınca insanların kaymaya başladığını, herkesin panik olduğunu ve ağlamaya başladığını, geminin batacağını sandıklarını anlattı.

Kurtarma ekiplerinden Orlando Dominguez de kazada ölen olmadığını, 102 kişinin hastanelere kaldırıldığını, biri genç kız 2 kişinin ağır yaralı olduğunu belirtti. 3 bin yolcunun bulunduğu geminin ise dengesini bulduktan sonra, ayrıldığı Canaveral Limanı'na döndüğü kaydedildi.

Crown Princess haziran ayında suya indirilmişti. Geminin bağlı bulunduğu şirket de olaydan büyük üzüntü duyulduğunu açıkladı.