BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Antalyada helikopter düştü

Antalya'da, polis helikopterinin düşmesi sonucu 5 polis şehit oldu.

Abone ol

Antalya Vali Yardımcısı Erkan Işılgan olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, helikopterin, Antalya'nın kurtuluş yıldönümü olan 5 Temmuzda Antalya'ya getirildiğini bildirdi.

Işılgan, 15-20 gündür uçuş yapan helikopterin düşmesi sonucu Emniyet Amiri Pilot Hakan Kaya, Başkomiser Pilot Kudret Çalık, Emniyet Amiri Muhabere Şube Müdürü Ramazan Can, komiser Adem Vurucu ve polis memuru Osman Karadağ'ın şehit olduğunu bildirdi.

Hakan Kaya'nın hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiğini belirten Işılgan, helikopterin teknik bir arıza nedeniyle düştüğünün tahmin edildiğini kaydetti. Helikopterin, arka tarafında pervane olmayan, emniyetin ilk helikopteri olduğu ve yüksek teknolojiyle donatıldığı belirtilirken, pilot, şehir merkezi olması nedeniyle, çevredeki bina ve insanların zarar görmesini engellemek amacıyla stada yöneldiği ancak stada ulaşamadan 50 metre kala dar bir alana düştüğü kaydedildi.

-GÜVENLİK ŞERİDİ OLUŞTURULDU-

Helikopterden yola benzin yayılması nedeniyle itfaiye ekipleri bölgeye köpük sıkarak önlem alırken, çevrede de güvenlik önlemleri artırıldı. Güvenlik şeridi oluşturularak, vatandaşların bölgeye girmesi engellendi.