BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Midesinden 2 kilo saç çıktı

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle başvuran 15 yaşındaki bir hastanın karnından iki kilo saç çıktı.

Abone ol

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk cerrahisi kliniğine karın ağrısı, bulantı ve yemek yemede güçlük çekme şikayetleriyle başvuran 15 yaşındaki çocuk tedavi edildi.

Gastroenterolog Uz.Dr. Taner Özgür tarafından yapılan endoskopi sonucunda midede saç kütlesi (trikobezoar) saptandı. Çocuk cerrahi kliniği doktorlarından Op.Dr. Hayrünisa Kahraman Esen önderliğinde, anestezi kliniğinden Uz. Dr. Taner Küçükcerit, anestezi teknikeri Rabia Yazıcı, hemşireler Sibel Yaman, Selvinaz Yurdakul, personel Hüseyin Aslan’dan oluşan ameliyathane ekibiyle başarılı bir operasyon yapıldı. Hastanın karın boşluğu ve midesi açılarak mideden yaklaşık iki kilo saç yumağı çıkarıldı.

İLK DEFA KARŞILAŞTIK 

Ameliyat sonrası çocuk cerrahisi servisinde takip edilen hastanın ağızdan beslenmesi başladı ve yemek yemesi normale döndü. Takibinde medikal bir problem olmayan hasta daha sonra taburcu edildi. Olayla ilgili açıklama yapan Op. Dr. Hayrünisa Kahraman Esen, şöyle konuştu: “Boğazdan yutulan yabancı maddelerin mide veya ince bağırsakta oluşturduğu kavite içi kitlelerdir. Bazı psikolojik sorunlardan dolayı çeşitli yabancı cisimlerin yutulduğu vakalarla karşılaşmaktayız, bunların en sık görüleni de saç yemedir. Bir yıldır saç yediğini öğrendiğimiz hastamızın endoskopi sonucunu inceledik. İlk defa midede bu kadar büyük bir saç kütlesi ile karşılaştık. Sorunsuz bir şekilde kitleyi çıkarıp mideyi rahatlattık. Yeniden eski sağlığına kavuşan hastamız umarız bundan sonraki yaşamı boyunca böyle bir olayı tekrar yaşamaz.”