BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,32
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türkkan'dan orduevine giriş yasağı iddiası!

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, askeri davalarda tutuklu bulunan komutanların haksızlığa uğradığını dile getiren emekli komutanlara "yasak mı getirildi" diye sordu.

Abone ol

Lütfü Türkkan'ın gerekçeli soru önergesi şöyle:

Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri casusluk gibi davalarda tutuklu bulunan komutanların haksızlığa uğradığını, kendilerine, ailelerine sahip çıkılmadığını öne süren, bunu yazılı ve sözlü olarak da gündeme getiren emekli komutanlar hakkında orduevi ve sosyal tesislere giriş yasağı getirilmiş, bu talimatı doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’nın verdiği öne sürülmüştür.

Komutanlar için yasağın şimdilik “uyarı” amacıyla 6 ay uygulanacağı, bu dönemde komutanların konuşmalarında ve yazılarında bir değişiklik olmaması halinde yasağın uzatılacağı, “iyi hal” gösterenlerde ise yasağın kaldırılacağı ifade edilmektedir.

Bu nedenle;

1-Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kritik davalarında tutuklu bulunan komutanların haksızlığa uğradığını çeşitli şekillerde dile getiren emekli komutanlar hakkında orduevi ve sosyal tesislere giriş yasağı getirilmesinin gerekçesi nedir?

2-Komutanların orduevi ve sosyal tesislere girişi konusunda böyle bir uygulama herhangi bir yönetmelikte yazmakta mıdır?

3-Haklarında “giriş yasağı” verilen kaç rütbeli subay vardır, isimleri nelerdir?

4-Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kritik davalarında tutuklu bulunan komutanların haksızlığa uğradığını çeşitli şekillerde dile getiren emekli komutanlar hakkında orduevi ve sosyal tesislere giriş yasağı talimatını Genelkurmay Başkanlığı mı vermiştir?

5-Komutanlar için yasağın şimdilik “uyarı” amacıyla 6 ay uygulanacağı doğru mudur, bu süre neye göre belirlenmiştir?

6-Bu dönemde komutanların konuşmalarında ve yazılarında bir değişiklik olmaması halinde yasağın uzatılacağı, “iyi hal” gösterenlerde ise yasağın kaldırılacağı doğru mudur?

7-Haklarında giriş yasağı verilen komutanların konuşmalarında ve yazılarında değişiklik olduğunun veya olmadığının belirlenmesindeki kriter nedir, bu neye göre belirlenmektedir?