BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ali İsmail Korkmaz davası: İlk duruşma ertelendi

Ali İsmail Korkmaz’ın Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülmesiyle ilgili davada bugün Eskişehir'de görülen ilk duruşma, tanıklar dinlenmeden ertelendi.

Abone ol

Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın faillerinin bulunması için bugün Eskişehir'de görülen ilk duruşma, tanıklar dinlenmeden ertelendi.

Dava, güvenlik gerekçeleri ile Kayseri’ye taşınmış ancak, tanıkların ifadelerinin alınması için Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi görevlendirilmişti.

Davaya İstanbul, Ankara ve Eskişehir’den katılan yaklaşık 100 avukat, iddianamenin sanıkların yüzüne okunmadan yargılamanın başlayamayacağını söyledi.

Mahkemeye daha önce yazılı olarak taleplerini ileten avukatlar, duruşmada da sanıkların ifadelerini vermeden tanıkların dinlenmesinin yargılama usulüne aykırı olduğunu belirttiler.

Savcının da bu yönde görüş bildirmesinin ardından mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmemesine ve bir sonraki duruşmanın 28 Şubat’a ertelenmesine karar verdi.

Ali İsmail Korkmaz davasında sanıklar, 3 Şubat’ta Kayseri’de yargılanmaya başlanacak.

Gürkan Korkmaz: Karardan memnunuz

Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz da BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada kararı olumlu karşıladıklarını söyledi.

Korkmaz, "Sanıklardan önce tanıkların dinlenmesi, sanıkların ifadeleri ve savunmalarında, tanık ifadelerini kullanmaları gibi tehlikeyi oluştururdu. Zaten henüz bir yargılama da başlamadı. Yargılama başlamadan tanık ifadelerinin dinlenmesi hukuka aykırıdır." dedi.

Ali İsmail Korkmaz’ın 2 Haziran’da Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında, bir ara sokakta dövüldüğünü gösteren görüntüler basına yansımıştı. Ali İsmail Korkmaz uzun bir süre uyutulmasının ardından 10 Temmuz’da hayatını kaybetmişti.