BIST 10.242
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,78
HABER /  DÜNYA

Parmak bebek yaşama tutundu

Henüz 26 haftalık iken dünyaya gelen Berk bebek, Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki yaşam savaşını kazandı ve 3 aylık ol...

Abone ol

Henüz 26 haftalık iken dünyaya gelen Berk bebek, Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki yaşam savaşını kazandı ve 3 aylık oldu. Doğduğunda 520 gram olan parmak bebek taburcu oldu.
Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, bir prematüre bebeği daha yaşama bağladı. Tecrübeli hekim ve hemşire kadrosu sayesinde hayata tutunan parmak bebek sayısı hızla artan hastanenin, son misafiri henüz 26 haftalık iken dünyaya gelen Berk Garipoğlu oldu. Üç ay önce 520 gram olarak Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dünyaya gelen parmak bebeği yaşatmak için yenidoğan ünitesi çalışanları adeta seferber oldu. 91 gün süren büyük mücadele sonucu Berk Garipoğlu, 1 kilogram 840 grama ulaştı. Bu zorlu mücadeleyle ilgili bilgi veren Yenidoğan Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Semra Kara, ”Berk bebeğimiz, 520 gram olarak hastanemizde dünyaya geldi. 91 günlük yenidoğan yoğun bakım sürecinde prematüre bebeğin yaşayabileceği tüm sorunlarla mücadele etti” dedi.

ANNE SÜTÜ KURTARICI OLDU
Erken doğum nedeniyle akciğerleri gelişmeyen Berk bebeğin bir süre solunum cihazına bağlı kaldığını da söyleyen Yrd. Doç. Dr. Kara, “Bu süreçte araya giren enfeksiyonlara karşı direndi. Baştan beri anne sütüyle beslenmiş olması bağışıklık sistemini güçlendirdi ve enfeksiyonlara karşı en büyük koruyucu gücü oldu” şeklinde kmonuştu. Deneyimli ve özverili sağlık personelinin Berk bebeğin bu günlere gelmesinde büyük emeğe sahip olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. Kara, “Tabi ki bebeğimizin yaşama tutunma çabası ve ailesinin onun bu gayretine olan inancı, bu zorlu yolda en büyük yardımcımız oldu” şeklinde konuştu. Üç aydır evi olan hastaneden taburcu olan Berk bebek, geride büyük mutluluk yaşayan bir ekip bıraktı.
(İHA)