BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in mektubundaki asıl bomba adres!

Fethullah Gülen'in mektubunun içeriği günlerdir konuşuluyor. Ancak asıl bomba mektubun adresi. Cemaat, zarfa Çankaya yazarak politik tercihini de ilan etti.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Bizzat Fethullah Gülen tarafından kaleme alınan ve Cumhurbaşkanı'na gönderildiği söylenen mektup bir sulh mektubu mu, cemaat bu mektupla geri adım mı atıyor, Başbakan Erdoğan uzatılan bu eli geri mi çevirecek, Hüseyin Gülerce'nin bahsettiği ve yakın zamanda gerçekleşeceğini söylediği operasyonlar kime yapılacak, Gülen'in yerine bir isim gelecek mi, Gülen koltuğunu bırakacak mı, cemaat fişlemeler karşısında nasıl bir yol izleyecek?

Tüm bu soruların yanıtını, kulislerin nabzını en iyi tutan gazetecilerden biri olan Fox TV Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt verdi...

MEKTUBUN ÜSTÜNDEKİ ADRESE BAKIN


Mektup içerik itibariyle bir geri adım gibi gözükmüyor. Sadece, kavgayı çıkaran taraf olmadıklarına ilişkin bir kez daha hatırlatma var. İçerikten önemlisi mektubdaki Abdullah Gül vurgusu. Mektubun muhatabı aynı zamanda cemaatin de muhatabı oluyor. Yani ciddi bir politik tercih içeriyor.


fethullah-gülenin-mektubunun-tam-metni.jpgFETHULLAH GÜLEN'İN MEKTUBUNUN TAM METNİ
Başbakan Erdoğan'ın 'ıslak imzalı' dediği mektubun tam metni ortaya çıktı. İşte Gülen'in sitesinin yayınlamadığı o mektup!


 BAŞBAKAN GÜL ARACILIĞIYLA MEKTUBA YANIT VEREBİLİR

Başbakan çok kızgın ama karşı karşıya kaldığı meselenin de ne kadar tehlikeli olabileceğinin farkında. Kendisi de bunu bir “var olma - yok olma” tercihi taşıdığının farkında. Kızgınlığının dozunu düşürürse geri adım olarak kabul edilerek kendisi açısından zafiyet yaratacağına inanıyor. Ama bunu sürdürürse de savaşın büyüyeceğini biliyor. Gerilimi kontrollü düşürme yoluna gidecektir. Bunun için de mektuba bir mesajla ya kendisi ya da mektubun muhatabı Gül aracılığıyla yapabilir. Bu arada da cemaatin kadrolarına ilişkin devlet içi operasyona da ara vermesi beklenmiyor. Öte yandan bu gerilimi yönetmek de iktidar açısından hiç kolay değil.

CEMAAT KADROLARIYLA BAĞLANTILI BİR ÖRGÜT YAPISI ORTAYA KONULURSA MEYDAN SAVAŞI ÇIKAR

Cemaatin devletteki kadroları bir sır değil. Zaten bunları o göreve getiren irade bu gün görevden almaları yapan iradenin bizzat kendisi; yani hükümet. Bu kadrolarla bağlantılı olarak bir örgüt yapısı yargı tarafından ortaya konulursa işte o zaman ciddi bir meydan savaşı yaşanacak demektir. Çünkü, teknik olarak Ergenekon, balyoz, casus gibi davaların benzerinden üretilmiş bir örgüt üzerinden en az 5 tane cemaat davası çıkabilir. Ama hükümetin bu dönemde cemaate “had” bildirmenin dışında böylesine büyük bir operasyon yapabileceğine ihtimal vermiyorum…

hüseyi̇n-gülerce-operasyon-açiklamasi.jpgHüseyin Gülerce'den yeni operasyon olacak iddiası!

ZAMAN yazarı Hüseyin Gülerce'den herkesi zıplatan iddialar geldi. Gülerce'ye göre hükümet operasyona her an başlayabilir. Hatta bugün bile olabilir!. (TIKLA OKU)

GÜLEN RUHANİ BİR LİDER, ORADAN AYRILIRSA MAKAM BOŞ KALIR

Gülen'in yerine geçecek isimler sıralanıyor, bunlara çok ihtimal vermiyorum, çünkü Gülen hiyerarşik bir otoritenin başkanı değil, tam tersine ruhani bir lideri. Onun yerine gelecek ismin, bir bürokratik atamayla gerçekleşebileceğini düşünmek doğru değil. Gülen oradan ayrılırsa orası makam olarak boş, fikir olarak dolu kalır…

FİŞLEMELER ESKİ BİR DEVLET REFLEKSİ AMA CEMAAT  VAR OLMA YÖNTEMİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR

Bu eski devlet reflekslerinin bir alışkanlığı. Bu listeler ile bu listelerde yer alanlar kontrol altına alınırlar, ötekileştirilirler. Bürokratik olarak hapsedilirler ve meslekte yükselemezler, kritik noktalara getirilmezler. Ama cemaatin en iyi bildiği var olma yöntemi bu önlemlere karşıdır. 30-40 yıldır bu yöntem ile mücadele ettiler devlet içinde, gizlendiler ve gelinen noktada kazandılar.

twitter.com/nsrnylmz