BIST 10.177
DOLAR 32,37
EURO 34,71
ALTIN 2.400,83
HABER /  GÜNCEL

Mideden çıkan arı şoke etti

Çatal, bıçak derken mide röntgeni çeken doktorlar şaşkına döndü... Hastanın midesinde bir arı vardı... Dahası arı mide asitlerine rağmen erimemişti.

Abone ol

Bursa'da, 2 aydır süren kusma ve ağrı şikayetiyle özel bir hastaneye başvuran kişinin midesinde arı olduğu belirlendi. Doktorlar şaşkına döndü. En çok şaşırtan ise arının 2 ay boyunca midede kalması oldu.

C.H. adlı kişi, 2 aydır süren kusma ve mide ağrısının geçmemesi üzerine özel bir hastaneye başvurdu.

Hastanede görevli genel cerrahi uzmanı Dr. Nejat Gülgör, sorunun nedenini tespit etmek için C.H'nin midesinde endoskopik yöntemle inceleme yaptığı sırada bağırsağa yakın bölümde bir arı bulunduğunu fark etti.

DOKTOR ŞAŞKINA DÖNDÜ

Arıyı endoskopiyle çıkaran Gülgör, meslek hayatında böyle bir olayla daha önce hiç karşılaşmadığını belirterek, yaptıkları literatür araştırmasında dünyada bu türde bildirilmiş toplam 4 vakaya rastladıklarını bildirdi.

ARI 2 AY MİDEDE KALMIŞ

Gülgör, arının çıkarılmasının ardından hastanın şikayetlerinin düzeldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''İşin ilginç yönü, arının 2 ay süreyle orada kalabilmesi. Bu, normalde pek mümkün değil. Kuvvetli mide asidi karşısında, protein yapısında olan arının sindirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunu veteriner arkadaşlara da danıştık. Onlar da şaşırdılar. ''

İŞTE MİDEDE SAPAPAĞLAM
KALAN ARI...

[PAGE]



İŞTE MİDEDE SAPAPAĞLAM
KALAN ARI...



OLACAĞI BUYDU! BU ARI ŞAŞKINA ÇEVİRDİ
PEMBE GÖZLÜ VE UÇAMIYOR...
KAYSERİ'DE BULUNDU...
 

[PAGE]


OLACAĞI BUYDU! BU ARI ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Değişen çevre şartları arıların genetiğini değiştirdi. Kayseri Bünya ilçesinde mutasyona uğrayan arıların kör olduğu ve uçamadığı uğradığı ortaya çıktı.

Özellikle genetiği değiştirilmiş mısırdan yapılan şerbetlerin arıların değişmesinde en büyük neden olarak gösteriliyor.

ARILAR KÖR VE UÇAMIYOR

Arıcılık yapanların kendisine sarı gözlü erkek arılar getirdiğini anlatan Erciyes Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Silici, bal arılarında erkeklerin göz renginin siyah, mutasyona uğrayan arıların göz renginin ise sarı, pembe ve krem renkli olabildiğini belirterek şu bilgileri verdi:

SARI RENKLİ BİLEŞİK GÖZLÜ ARI

''Mutasyona uğrayan arılar, gözleri görmediği ve bazı organları iyi gelişmediği için bir süre sonra beslenemeyip ölürler. Kanat yapıları ve vücut yapıları farklıdır. Kördürler, uçamazlar ve iyi beslenemedikleri için ölürler. Arılarda mutasyon sık gözlemlenirse önemli bir sorun var demektir. Arıların yok olmasıyla da ilişikli olarak, bu tür problemleri, radyasyon, küresel ısınma, zararlı tarım ilaçları ve genetiği değiştirilmiş gıda ve mısır şurubu gibi besinler ile ilişiklendirebiliriz. Özellikle genetiği değiştirilmiş mısırdan yapılan şerbetlerin arıların değişime uğramasında etkili olabileceğini düşünüyorum. ''

BİYOLOJİK İŞARET

Doç. Dr. Silici ''Çevremizde olup bitenleri anlayabilmemiz için bal arıları çok iyi bir biyomarkördür (biyolojik işaret). Arılarla ilişkili olan insanların, olayları takip etmesi, önlemlerin alınması açısından önemli olacaktır. Einstein (Bal arıları yok olduktan 4 yıl sonra insanlık biter) diyerek yıllar önce bu tehlikeye dikkat çekmiştir'' diye konuştu.

İŞTE O ARI

 

[PAGE] [PAGE]