BIST 10.261
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.394,40
HABER /  GÜNCEL

5 yıldır ağzından kan geliyor

Dört yıl önce doktorların kan kanseri teşhisi koyarak 1 yıl ömür biçtiği kadın, hastalığına çare arıyor.

Abone ol

Sakarya'da 5 yıldır ağzından, burnundan ve kulağından kan gelen iki çocuk annesi Hülya Demir'in hastalığına teşhis konamıyor.

Serdivan ilçesi Arabacıalanı Mahallesi'nde çocukları Mert (4) ve Sevcan (7) ile birlikte yaşayan Hülya Demir (25), CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce kirayı ödeyemediği için ev sahibinin kendisini dışarı attığını belirtti. Belediyenin yardımıyla prefabriğe yerleştirildiğini ifade eden Demir, yeşil kartlı olduğunu ve kaymakamlığın yardımıyla geçimini sürdürdüğünü dile getirdi. Hastalığının 5 yıl önce ağzından, burnundan ve kulağından kan gelmesiyle başladığını söyledi.

Hastalığına henüz tam bir teşhis konamadığını iddia eden Demir; "İlk önce kulaklarımdan kan gelmeye başladı. Daha sonra burnumdan, ağzımdan ve gözümden de kan geldi. O dönemde Sakarya Devlet Hastanesi'ne başvurdum. Doktorlar hastalığıma bir teşhis koyamadı. Psikiyatrik tedavi gördüğüm için deli muamelesi yaptılar. Bana 'kendi kendine bir şey yapıyorsun. Kulağına ne sokuyorsun.' dediler. Beni Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiler." dedi.

ÖLÜMÜ BEKLEDİ

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji Bölümü'ndeki doktorun, parmağından alınan kan örneğiyle kendisine 'kan kanseri' teşhisi koyduğunu ve 1 yıllık ömür biçtiğini anlatan Demir; şunları söyledi: "Doktor bana kan kanseri olduğumu söyleyerek 1 yıl ömür biçti. Dünyam yıkılmış bir şekilde evime geldim. Hastalığımın bulaşıcı olduğunu düşünerek çocuklarımdan uzak yaşamaya başladım. 1 yıl ölümü bekledim. Bu arada kanamalarım devam etti. Saçlarım döküldü. Çok zor günler geçirdim. Daha sonra kendi kendimi topladım. Yeniden ayağa kalkıp çocuklarımla ilgilenmeye başladım. 3 yıl önce kanamam nedeniyle kaldırıldığım Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorlar bana sen 'kan kanseri' değilsin, hastalığının teşhisi tam konamadı dediler."

5 YILDIR HASTANE HASTANE DOLAŞTIM

Sevk edildiği İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ile Çapa Tıp Fakültesi Hastaneleri'nde de kendisiyle ilgilenilmediğini ve hastalığına teşhis konamadığını ileri süren Demir; "5 yıldır hastane hastane dolaştım ancak hastalığıma teşhis konamadı. Kanamam yüzünden her gün bir kaç kez hastaneye kaldırılıyorum. Bu hastalığımın çaresini bulsunlar. Her gün hastaneye gitmek benim hoşuma gitmiyor. Bir günde 10 defa hastaneye gittiğim oldu. Serum takıp bir süre müşahade altında tuttuktan sonra eve gönderiyorlar. Kanser olsaydım belki de şimdiye kadar ölmüştüm. Artık iyileşmek istiyorum." şeklinde konuştu.