BIST 10.647
DOLAR 32,25
EURO 34,96
ALTIN 2.438,34
HABER /  GÜNCEL

Çılgınlığın ötesinde bir şey (Video)

Kanoyla öyle birn yerden atladı ki.. İzlediğinizde ağzınız açık kalacak. Atlayış sırasında kameralar kayıttaydı.

Abone ol

Böyle rekor denemesi görülmedi.. 22 yaşındaki genç 57 metre yükseklikteki şelaleden aşağı 3.7 saniyede kanoyla atlayarak dünya rekoru kırdı.

Adrenalinde sınır tanımayan Tyler Bradt'in Washington'ın doğusundaki Palouse Şelaleleri'nden atlayışını gösteren video nefesleri kesti.

Atlayayışın yapıldığı dev şelalenin görüntüsü hem ürkütücü hem hayranlık vericiydi.

Büyük bir gürültüyle akan azgın suların çıkardığı ses ve aşağıda oluşan muhteşem görüntü izleyenleri yerine çiviledi.

Çılgın genç rekor denemesini videoya aldı. Atlayış öncesi yaptığı hazırlık gösterildi ve şelale başında görüşlerini dile getirdi.

İşte o çılgın anlar

[PAGE]

  


 


Şelalenin gerisinde kanoyla yola çıkan gencin atlayışı belki de ölümle bitebilecek yolculuğu başladı. Şelanin hemen gerisinden çekilen görüntülerde su çok sakin gözüküyordu. Oysa aşağısı dipsiz bir kuyudan farksız gibiydi.

[PAGE]

  



Kanoyla kendini akıntıya teslim etti. Sakinlik bir saniye sonra yerini müthiş bir heyecana bıraktı. Devasa suların içinde kaybolan Bradt, kısa süre sonra su yüzüne çıktı. Atlayışta Bradt'in bileğinin burkulması dışında bir sorun yaşanmadı.

[PAGE]

  



Bradt, bu atlayışla hayatını tehlikeye attığını belirterek, “Daha önce hayatımda hissetmediğim kadar hız ve kuvvet hissettim. Yaralanıp yaralanmadığımı farketmedim. Şoktaydım” dedi.

[PAGE]

  



Bir önceki rekor ise Brezilya'da bulunan Salto Bello Şelalesi'nden 42 metrelik düşüşü ile Pedro Olivia tarafından gerçekleştirilmişti.