BIST 10.614
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.430,85
HABER /  POLİTİKA

CHPden Giresun seferberliği

Sel felaketine uğrayan Giresun için CHP İstanbul İl Teşkitatı ayağa kalktı. Belediye başkanın çağrısına Gürsel Tekin yanıt verdi

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, sel felaketine maruz kalan Giresun'a, İstanbul'dan araç ve makine parkı yollayacaklarını söyledi. Tekin, ''Giresun halkı yalnız değildir'' ifadesini kullandı.

Giresun'da iki gündür aralıksız devam eden sağanak yağış, kenti felç etti. Giresun'un CHP'li Belediye Başkanı Kerim Aksu, ''Araç gerecimiz yok. Sel kenti teslim aldı'' dedi. Kerim Aksu'nun bu sözleri üzerine harekete geçen CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP'nin yönettiği ilçelerin belediye başkanlarıyla sabah saatlerinde görüştü.

Giresun halkının sel mağduriyetinin giderilmesi için, belediyelerin dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Tekin, ''İmkanlarımız ölçüsünde Giresun'a yardım yollayalım'' dedi. Tekin'in bu önerisi üzerine, CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk hemen harekete geçti. Başkanlar, bu akşam saatlerinde Giresun'a vidanjör, teknik eleman ve moto-pomp (su çeker) yollamak için gerekli talimatları verdi.

Araçların bir kısmının bu gece, diğer kısmının ise yarın sabah saatlerinde yola çıkacağını belirten Tekin, "12 belediyemiz de bu konuda elinden geleni yapacak. Sadece Adalar Belediyemizin yeterli araç gereci yok. 11 belediye başkanımız da Giresun halkının yanında olduğunu gösterecek. Başkanlarımızla görüşmelerimiz sürüyor. 11 belediyeden yola çıkacak araçları koordine ediyoruz'' dedi.

AKP iktidarının Giresun halkının ve CHP'li Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun feryatlarına kulağını tıkadığını da söyleyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP iktidarı kulağını tıkasa da biz (Giresun halkı yalnız değildir) diyoruz. Giresun halkı son seçimde CHP'ye oy verdiği için iktidar gözlerini kapıyor ve kıpırdamıyor bile. Oysa ki; Ankara sel mağdurlarının yaralarını hemen sarabilecek güçte. Ama bunu yapmak istemiyorlar. Biz de bu yüzden, Giresun halkıyla dayanışacak ve yalnız olmadıklarını göstereceğiz. Karadeniz'in onurlu insanları iktidara teslim olmadılar, sele de teslim olmazlar. Daha dün Artvin'in onurlu insanları Deniz Feneri Derneği'ni Artvin'den kovdu. Giresun halkı da iktidarın kendisine reva gördüğü zulmü unutmayacaktır.''

Tekin, Giresun'daki selin ardından, AKP medyasının CHP'li Belediye Başkanı Kerim Aksu'yla adeta alay etmeye çalışmasını da ''insafsızlık'' olarak yorumladı. Tekin, ''Sele yol açan kent yapılaşmasının altında AKP'li eski başkanın imzası var. Beş yılı boşa geçirmiş. Ama ne yazık ki; AKP'li belediye sorgulanmıyor, CHP'li belediye suçlanıyor'' dedi.