BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.400,46
HABER /  GÜNCEL

Kumsaldaki çizimler dalgalarla yarışıyor

Sanatçı Amador, kumsalda yaptığı çizimlerinin daha sonra gel-git dalgalarına kapılmasına göz yumuyor.

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Bir ressam gördüğü güzel tuvalleri illa ki boyamak ister, ama okyanus kıyısında kumsala bir şeyler karalamayı kaç ressam ister bilinmez. İşte Andres Amador, kumsalları tuval olarak kullanan bir ressam ve sahil boyunca yaptığı çizimlerin gel-git dalgalarına kapılmasına da göz yumuyor.

San Fransiscolu 39 yaşındaki sanatçının resimlerini yaptığı yüzey 150mX90m ölçülerinde. Yarattığı eserler ise sahile vuran dalgalarla adeta yarış içerisinde. Amador, eserlerini gelgitten birkaç saat önce tamamlıyor, böylelikle o süre geçtikten sonra kumsal hiçbir şey olmamış gibi eski haline geri dönüyor.

Günlük hayatın detaylarından esinlendiği çizimleri önce eskiz defterine karalıyor Amador, sonra bilgisayarında kumsalda çizeceği ölçülere uygun olarak ölçeklendiriyor ve en sonunda, günün erken saatlerinde kumsala gelerek çizmeye başlıyor.

Saatlerini harcadığı çizimler bittikten sonra, fotoğraflarını çekmek için gel-git dalgalarıyla yarıştığını söylüyor Amador ve çizimlerin fotoğraflarını çektikten sonra oturup dalgaların onları silmesini seyrediyor.

California, San Fransisco sahilinde şimdiye kadar 100 çizim yapmış Andres Amador ve hedefi dünyanın bir çok farklı kumsalında bu işi devam ettirmek. ‘Yeryüzündeki her şeyin bir sanat eseri olduğunu, doğal güzelliklerin sanata ne kadar elverişli zeminler hazırladığını herkese göstermek istiyorum’ diyerek işinin amacını açıklıyor Amador.

DEV TUVALDE MUHTEŞEM ÇİZİMLER...

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]

 

[PAGE]



[PAGE]

 

[PAGE]