BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Microsoft, Nokia'yı kurtarır mı?

Nokia cep telefonlarının Microsoft'a satılacağı yolunda çıkan haberler ardından, Nokia hisseleri yeniden değerlendi.

Abone ol

Nokia cep telefonlarının Microsoft'a satılacağı yolunda çıkan haberler ardından, Nokia hisseleri yeniden değerlendi.

İnternet sitesi BGR'da yayımlanan bir haberde, Microsoft'la 19 milyar dolarlık bir anlaşma yapıldığı kaydedildi. Nokia, bu konuda henüz bir yorum yapmadı.

Daha önceki saatlerde, Nokia hisselerinde dün gözlenen keskin düşüş devam etmiş; uzmanlar, Microsoft'la birleşmesinin bile Nokia'yı kurtarıp kurtaramayacağını sorgulamaya başlamışlardı.

Salı günkü düşüş yüzde 18 oranındaydı; bugün ise yüzde 10'luk bir düşüş daha kaydedildi ve Nokia hisseleri son 13 yılın en düşük düzeyine indi.

Ama çıkan son haberin ardından, Frankfurt borsasında Nokia hisseleri yüze 1,3 değer kazandı.

Sektör uzmanları, Nokia'nın Windows yazılımı bulunan yeni cep telefonlarının, rakipleriyle başa çıkamayacak ölçüde geciktiği inancında.

Nokia, bir süredir Apple'ın iPhone'u ile Google'ın Android telefonunun çetin rekabetiyle karşı karşıyaydı.

Bu yılın başlarında Windows'un cep telefonu yazılımını kullanmaya başlayacağını açıklamış olan Nokia, bu yılın son üç ayında bu cep telefonlarını piyasaya sürmeyi umut ediyor.

Ancak dün, yılın ikinci çeyreğine ilişkin satış rakamlarının önceden tahmin edilenden çok daha düşük olacağını açıklaması ve ayrıca bir yıllık tahminde bulunulmayacağını duyurması, ekonomi çevrelerinde hayretle karşılandı.