BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rasmussen: Kaddafi'nin gitmesi zaman meselesi

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Kaddafi'nin iktidarı bırakmasının bir zaman meselesi olduğunu söyledi. Ancak Kaddafi'nin iktidarı bırakmayacağı yönünde açıklamaları üzerine NATO operasyonu uzatıldı.

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin iktidarı terk etmesinin zaman meselesi olduğunu söyledi.

Rasmussen Brüksel'de yaptığı basın açıklamasında, "Soru eğer Kaddafi ayrılırsa değil, Kaddafi ne zaman ayrılacak.. Bu biraz zaman alabilir ancak yarın da olabilir" dedi.

NATO, günün daha erken saatlerinde, Kaddafi'nin iktidarı terk etmeyeceğine yönelik açıklamaları üzerine, Libya'daki operasyonların 90 gün daha uzatıldığını duyurmuştu.

Libya hükümeti: NATO 700 sivil öldürdü

Libya hükümeti ise NATO'nun Mart ayında başlayan hava saldırılarında 700'den fazla sivilin öldüğünü savundu.

Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim saldırılarda yaklaşık 4 bin kişinin de yaralandığını söyledi, ancak sayıları doğrulayacak herhangi bir kanıt sunmadı.

İbrahim basın toplantısına katılan gazetecilerin kanıt talep etmesi üzerine, ölenlerin sadece Trablus'ta değil, ülkenin farklı bölgelerinde olduğunu, bu nedenle ölümleri belgeleyemediklerini belirtti.

Musa İbrahim bu sayıya askeri kayıpların dahil olmadığını da ekledi.

Libya hükümet sözcüsü, dün Trablus'u ziyaret eden Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın, Muammer Kaddafi'nin ülkeden ayrılışı konusunda müzakereler yürüttüğü iddialarını da redetti.

Güney Afrika cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da, artan uluslararası baskılara rağmen Kaddafi'nin iktidarı bırakıp ülkeyi terk etmeyeceği izlenimi edindikleri duyurulmuştu.

Başta NATO saldırılarına destek veren Güney Afrika ve Afrika Birliği, daha sonra NATO'nun BM tarafından kendisine verilen yetkiyi aştığını savunarak saldırıların durması çağrısı yapmıştı.

Ancak gerek NATO gerekse Libyalı isyancılar, Kaddafi gitmeden ateşkes olmayacağında ısrarlı.