BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Roman mahallesinde Topbaş izdihamı

Kadir Topbaş, Roman mahallesinde büyük ilgi gördü

Abone ol
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Edirne'deki Roman mahallesinde büyük ilgi gördü.

AK Parti'nin Edirne 1. sıra adayı Mehmet Müezzinoğlu'na destek vermek amacıyla saat 15.30 sıralarında helikopterle Edirne'ye gelen Topbaş, partinin seçim otobüsü ile geçtiği güzergah üzerinde vatandaşları selamladı. Daha sonra Romanların yoğun olarak yaşadığı Menzil Ahir Mahallesi'ne geçen Kadir Topbaş, Mehmet Müezzinoğlu ve AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, Muradiye Bayırı'nda Roman davul-zurna ekibi tarafından karşılandı. Topbaş ve yanındakiler davul-zurna eşliğinde mahalle meydanına geçti. Burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na mahalleli gençler adına bir çiçek takdim edildi.

Menzil Ahir Mahallesi sakinlerine seslenen Topbaş, İstanbul'da Roman vatandaşların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, aynı çalışmaların Edirne'de de devam edeceğini söyledi.

Romanların kanaatkar insanlar olduğunu, insan yerine konulmayı ve insanca bir yaşamı istediklerini kaydeden Topbaş, Başbakan'ın Roman vatandaşları çok yakından tanıdığını ve sorunlarıyla ilgilendiğini anlattı.

Roman mahallesindeki programı tamamlanan Kadir Topbaş, Mehmet Müezzinoğlu ve AK Partililer coşkulu bir şekilde uğurlandı.

Kadir Topbaş, bazı Roman çocuklarını kucağına alarak onları sevdi. Romanlarla hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından şehrin en işlek caddesi olan Saraçlar'a geçildi. Burada yapılan esnaf ziyaretinin ardından Topbaş, Edirne'den ayrıldı.