BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.440,53
HABER /  GÜNCEL

MHPye oy verdim elim kırılsın

MHP için böyle diyor Erman Toroğlu. Eski hakem ve futbol yorumcusu bir döktürdü ki sormayın.

Abone ol

Eski hakem ve ünlü spor yorumcusu Erman Toroğlu, Referans Gazetesi'nden Kenan Başaran'ın sorularını yanıtladı. İşte o röportajdan satır başları

Döviz, TL ve borsa

Yumurtalarımı sepetlere bölerim: Döviz, TL ve borsa. Kazanmam ama kaybetmem de. Krize hazırlıklıydım. Ama az hasar aldım. Gayrimenkul ve ticarete pek girmedim. Ev ve bir iki arsa var o kadar.

Ahmet'te emeğim çok

İyi çocuktur. Kurşunlanma olayından sonra değişti. Bayağı bir tesir etti. Zor günler geçirdi. Hakemken ona çok şey izah etti, gösterdim ve yaşattım. Bayağı emeğim vardır onda.

Bahçeden 500 TL kazanıyorum

Bahçem duruyor. Portakal ve limondan şeftali ve kayısıya döndüm. Ayda 500 lira kazanıyorum. Çok iyi para değil mi? Komik. Türk tarımı iğrenç durumda. Babadan kaldığı için tutuyorum.

Kabzımallık aşağılanıyor

Bana "kabzımal" diyerek kabzımalları aşağılıyorlar kafalarına göre. 20 sene top oynadım ve milil oldum. 5'i FIFA olmak üzere 10 yıl da hakemlik yaptım ama futboldan anlamazsın sen sen kabzımalsın diyolar.İyi peki anlamam.

Kazmaya 100 bin lira

Futbolculuğum için "kazma" diyorlar, olabilir. Defans ve sert oynadığım içindir belki. Ben 1968'de Ankaragücü'ne 100 bin liraya transfer oldum. Saysan odaya sığmazdı.

Bana futbolu Hıncal öğretti

Hıncal Uluç'tan çok şey öğrendim! Bana futbolu, hakemliği öğretti sağolsun! O topu çok iyi bilir. Milli Takım'da falan oynadı! Karşılaştığımızda merhaba derim o kadar. Eskiden de samimiyetimiz yoktu ki. İş arkadaşlığımız oldu.

Kuş uçarsa adiyim

Taraftarı aleyhimde kulüp başkanları bağırtıyor. Mesela Aziz Yıldırım istemesin stadın üzerinde kuş uçarsa adiyim. O kuşu vururlar. Bu kadar tehlikeli ve etkiliysem benimle iyi geçineceksin. Bu sefer de gülüyorlar.

Deniz Gezmiş ile merhabam var

68'liyim. Kitapta solcuydum. Deniz Gezmiş ile merhabamız vardı. Kızıldere'de ölen Sinan Kazım Özdoğru sınıf arkadaşımdı. Bugün eski sağcı ve solcular parada birleşti.

Başbakan Erdoğan'ı sağmalı

AKP'ye oy vermem ama Recep Tayyip Erdoğan'dan spor dünyası faydalanmalı. Önüne götürülen projelere sıcak bakıyor. Galatasaray stadı onun sayesinde yapıyor. Ben yönetici olsam bu başbakanı sağarım.

MHP'ye oy verdim elim kırılsın

Son genel seçimde CHP ile ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarsınlar diye MHP'ye oy verdim. Ama elim kırılsaydı da vermeseydim. Çünkü CHP ile ortak hareket etmediler. CHP de çakma çarşafa sarıldı. AB'ye karşıyım zaten bizi almazlar.