BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,08
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

MHP'li yöneticiler müflis tüccar

Davet edildiği HAK-PAR kongresine katılan AK Partili Salih Kapusuz'un görüntülerini medyaya gösteren MHP'ye tepki var

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, iki yıl önce HAK-PAR kongresine katılmalarına ilişkin tartışmalar üzerine ''MHP yöneticilerinin durumu müflis tüccarınkine benziyor. Müflis tüccar, eski defterleri karıştırıp kendisine bir alacak bulmaya çalışırmış'' açıklamasında bulundu.

Kapusuz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

''MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli başta olmak üzere partinin diğer yöneticilerinden son dönemde malzemesi de yöntemi de eski bir kampanyaya şahit oluyoruz. Gerek Sayın Bahçeli, gerekse partinin diğer sözcüleri HAK-PAR'ın 2010 yılındaki kongresi ile Diyarbakır'da yapılan bir toplantı arasında bağ kurarak şahsımı ve partimi bölücü eylemlere örtülü destek vermekle suçlamaktadır. 28.10.2010 tarihinde yaptığım yazılı basın açıklamamda da bu konu hakkında düşüncelerimi ifade etmiş olmama rağmen tekrar gündeme getirilmiştir.

DAVETE İCABET ETTİK

Siyasette yazılı olmayan kurallar vardır. Bunların en başında gelenleri de siyasi nezaket ve siyasi ahlaktır. Bu kurallar, uluslararası kurallardır. Siyasi nezaket kuralları gereği siyasi partiler, diğer siyasi parti yöneticilerini kendi kongrelerine davet ederler. Bu yalnız Türkiye'de değil, yurt dışında da böyledir. Nitekim biz de yapılan davete icap ederek siyasi parti kongrelerine icabet ederiz. Genel teamül, siyasi saygı gereği genel başkanın konuşmasını dinledikten sonra ayrılmaktır. Siyasi partilerin kongrelerine katılım gibi hususlar da AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ben olduğum için bu temsil görevini icra etmek de bana düşmektedir. 2010 yılında da yanımda iki milletvekili arkadaşımla birlikte bu görevi icra etmek üzere birlikte HAK-PAR kongresine katıldık. Genel Başkan konuşmasını bitirdikten sonra da ayrıldık.''

Kapusuz, bu şekilde birçok siyasi partinin kongresine AK Parti'yi temsilen katıldığını anımsatarak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Hatta yurt dışında örneğin Malezya, Cezayir, Rusya Federasyonu ve Kıbrıs'taki siyasi partilerin kongrelerine de katıldım. HAK-PAR Genel Kurulu'ndan sonra yine bazı odaklar, bizim 'temsilen iştirakimizi' siyasi malzeme konusu yapmak istediler. O zaman da bunları kamuoyu ile paylaşmıştık. Şimdi aradan 2 yıl geçmesine rağmen temcit pilavı gibi aynı konuyu gündeme taşıyorlar. MHP yöneticilerinin durumu, müflis tüccarınkine benziyor. Müflis tüccar, eski defterleri karıştırıp kendisine bir alacak bulmaya çalışırmış. MHP yöneticileri de 2 yıl önceki istismar edilmiş bir konudan medet umma arayışı içindeler. Önemli bir partiyi ne duruma düşürüyorlar. Şu husus çok iyi bilinmelidir ki; ülkemizin birliği ve bütünlüğü için tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet anlayışımızdan asla ödün vermeyeceğiz.''