BIST 10.471
DOLAR 32,72
EURO 35,02
ALTIN 2.450,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan BDP'yi topa tuttu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de toplu açılış töreninde konuştu

Abone ol

Mardin'de Kızıltepe Devlet Hastanesi ile 340 TOKi konutu açılış töreninde konuşan Erdoğan terör örgütünün gölgesinde siyaset yapan parti olarak tanımladığı BDP'yi eleştirdi.

Erdoğan; ''Onlar kadınlar için süslü cümleler kuraraken katliamlara birşey söylemediler. Çünkü sadece istismar siyaseti yaparlar. Kadınların gözyaşlarını istismar ederler'' dedi.

Ayrıca Mardinlilere büyükşehir müjdesi de veren Başbakan; ''764 bin 34 kişilik nüfusu ile Mardin Büyükşehir olmayı hakketti. Artık Mardin'i sınırları büyükşehir sınırı olacak. Karayollarına burayı tamamen parkla bütünleştirmek suretiyle Mardin Valiliğimize tahsis ediyoruz'' dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları;

4+4+4 SİSTEMİNİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ

Başbakan Erdoğan TBMM Milli Eğitim Komisyonunda, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifinin görüşmeleri sırasında 12 saat boyunca konuşan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç eleştirdi. Erdoğan; ''12 saat konuşanan CHP'nin vekili bununla gurulanıyor. 4+4+4 sistemi engelleyebilirmiyiz diye çalışıyorlar. Ama engelleyemeyeceksiniz. Gerekirse komisyon bugün, yarın, cumartesi çalışılacak bu yasa çıkacak. Bunlar çözülecek.'' dedi.

Kusura bakmasınlar yüzde 50'yi size mahkum edecek değiliz. Bu 40 yıl öncesinin hesaplaşması değil. Alınan hakların geri iade edilmesi bu. Bunu farklı yerlere çekmenin anlamı yok.

Bunun için ne anneler ağladı, ne kızlarımız kapıdan döndürüldü. Şimdi bu haklar iade ediliyor. Ben bunu medeniyetin, kardeşliğin eşiğinde konuşuyorum. Biz azınlıkların haklarını koruyoruz. Ama çoğunluğu azınlığa mahkum etmeyiz.

DUL KADINA 2 AYDA 500 TL

Şimdi yeni bir uygulamayı başlatıyoruz. Eşi vefat etmiş ve ihtiyaç sahibi hanım kardeşlerimizi tespit ettik. Bu kapsama giren eşi vefat etmiş ve ihtiyaç sahibi olan şu anda 150 bin hanım kardeşimiz var. 16 Şubat’ta bakanlığımız bir genelge gönderdi. Şu an başvurular alınıyor. Eşi vefat etmiş kadınlara, 2 ayda bir ödenecek şekilde aylık 250 lira ödemeye başlıyoruz. Yani iki ayda 500 lira vereceğiz. Ödemeler iki ayda bir yapacağız. Bu yeni uygulamanın da hayırlı olmasını diliyorum.

KADIN SIĞINMA EVLERİNİN İSMİNİ DEĞİŞTİRDİK

Şiddete uğrayan kadınlar için 51 kadın konuk evini faaliyete geçirdik. Buna kadın sığınma evi diyorlardı. Bunun ismini değiştireceğiz. Kadın konuk evi olacak. Şiddete uğrayan kadın ve çocuklarımızı korumak için tedbirler almaya devam edeceğiz.

Biz bugüne kadartüm anaların hayır dualarını almaya uğraştık. Biz kalıcı kapsayıcı düzenlemeler ürettik.

BDP'YE SERT ELEŞTİRİ

Bir başka siyasi parti terör örgütünün gölgesinde siyaset yapan parti. Onlar kadınlar için süslü cümleler kuraraken katliamlara birşey söylemediler. Çünkü sadece istismar siyaseti yaparlar.

Onlar Batman'da karnındaki bebekle şehit edilen kardeşimiz için tek bir kelime edemediler. İstanbul'da belediye otobüsünde molotofla katledilen Serap kızımız için birşey söyleyemedir.

Bunlar sadece kadınların çaresizliğini istismar siyaseti olarak görür. Kadınların gözyaşlarını istismar ederler. Biz bu ülkenin neresinde olursa olsun gözyaşlarının dindinmesinin mücadelesini veriyoruz. Bu ülkede terörü yok edeceğiz.

Bizim aramızda Türklük, Kürtlük, Gürcülük...olmayacak. Biz birbirimize 'yaradılanı severiz yaradandan ötürü anlayışı' ile bakacağız.

ULUDERE MESELESİ SİYASİ VAMPİRLER TARAFINDAN İSTİSMAR EDİLEMEYECEK

Salı günü eşim, kızım, başbakan yardımcımız, sosyal bakanımız Uludere'ye gittiler. Orada kardeşlerimizle dertleştiler. Biz bu meseleyi sonuna kadar takip edeceğiz. Bu meselenin siyasi vampirler tarafından fırsat gibi görülmesine müsade etmeyeceğiz.

Buradan Mardinli annelere babalara sesleniyorum. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Çocuklarımızın dağa çıkarılmasına karşı çıkalım.

ERDOĞAN MARDİN'E MÜJDEYİ VERDİ

Bugün size başka bir müjde daha veriyorum. Mardinli anne ve babalar gayret edin. Eğer gayret ederseniz Mardin büyükşehir olur dedim. Ve neticede 764 bin 34 kişilik nüfusu ile Mardin Büyükşehir olmayı hakketti. Artık Mardin'i sınırları büyükşehir sınırı olacak.

Karayollarına burayı tamamen parkla bütünleştirmek suretiyle Mardin Valiliğimize tahsis ediyoruz.

Şimdiden büyükşehir hayırlı olsun diyorum.

HAVALANI 6 AY SONRA HAVALİMANI OLUYOR

Mardinlilere ikinci müjdeyi de veren Başbakan; ''havalanı pistini büyütme sözü vermiştik. Bu sözümüzü tuttuk. 6 ay sonra Mardin Havaalanı havalimanı olacak ve uluslararası uçuşlar yapılacak.''dedi

İşte bizden önce gelenlerin ne yaptıkları belli bizim yaptığımız belli. Onlar konuşacak biz iş yapacağız.